Lee Kum Kee Sos Śliwkowy 397G Czarna Białostocka

Chiński słodko-kwaśny sos ze słodkich śliwek z dodatkiem aromatycznych przypraw Wytwarzany wyłącznie z naturalnych składników i według tradycyjnej chińskiej receptury, sos śliwkowy jest nieodzownym komponentem azjatyckiej kuchni. Znane są odmiany tego sosu, w których zamiast śliwek stosowane są …

od 18,98 Najbliżej: 24 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Chiński słodko-kwaśny sos ze słodkich śliwek z dodatkiem aromatycznych przypraw Wytwarzany wyłącznie z naturalnych składników i według tradycyjnej chińskiej receptury, sos śliwkowy jest nieodzownym komponentem azjatyckiej kuchni. Znane są odmiany tego sosu, w których zamiast śliwek stosowane są inne owoce, takie jak morele japońskie czy ananasy, jednakże w takim wypadku mamy do czynienia z typowym sosem słodko-kwaśnym. Zastosowanie Sos śliwkowy stosowany jest głównie jako sos do maczania smażonych potraw, takich jak sajgonki, egg rolls, czy smażony makaron. Świetnie sprawdzi się również w roli marynaty do mięs oraz jako dodatek do potraw z ryżu. Sos śliwkowy doskonale komponuje się także ze słodkimi deserami, nadając im charakterystyczny kwaśno-ostry posmak. Działanie Sos śliwkowy może mieć dobroczynny wpływ na ludzki organizm. Obecna w sosie witamina C odpowiada za wzmocnienie mechanizmów obronnych organizmu przed infekcjami oraz za zwiększenie ilość energii pochodzącej z żelaza, którego wchłanianie ułatwia. Związki fenolowe pomagają w leczeniu stanów zapalnych. Obecność przypraw przyczynia się do ułatwienia procesów trawiennych oraz przyspieszenia metabolizmu. Kraj pochodzenia Chiny Skład Śliwki, cukier, ocet, imbir, czosnek, cebula i chili Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Pojemność 397 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Lee Kum Kee
Waga (g)
  • 397