Bakalland masa makowa z bakaliami 850g Chrzanów

4,38
12 opinii

Źródło wapnia, żelaza i błonnika, z bakaliami, Dobra i Polska firma. Masa makowa Bakalland to gwarancja udanego wypieku. Trzykrotnie mielony mak nadaje jej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką …

od 14,90 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Źródło wapnia, żelaza i błonnika, z bakaliami, Dobra i Polska firma. Masa makowa Bakalland to gwarancja udanego wypieku. Trzykrotnie mielony mak nadaje jej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową i miodem tworzą doskonałą kompozycje smakową. Jednocześnie masa makowa Bakalland stanowi źródło wapnia, żelaza i błonnika. Składniki woda, bakalie 28% (mak 22%, rodzynki, skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy)), cukier, miód sztuczny, mąka pszenna, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, selera. Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką. Rodzaj przechowywania Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Makowiec z żurawiną Ciasto: - 1/5 kostki do pieczenia Kasia - 2 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru - 1/2 szklanki mleka - 2 duże jajka - 20 g drożdży - 1 cukier wanilinowy - szczypta soli Nadzienie: - 550 g masy makowej Bakalland - 50 g orzechów włoskich Bakalland - 50 g suszonej żurawiny Bakalland - 2 łyżki kaszy mannej - 1 duże jajko 1. Przygotowujemy rozczyn: W misce kruszymy drożdże, dodajemy po łyżce cukru i mąki oraz tyle letniego mleka, by rozczyn miał gęstość śmietany. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Do miski wsypujemy resztę mąki, cukier, cukier wanilinowy, jajka i sól. Wlewamy rozczyn i resztę mleka. Wszystko mieszamy mikserem. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną Kasię. Zagniatamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Całość przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Orzechy siekamy i mieszamy z żurawiną i roztrzepanym jajkiem. Dodajemy do masy makowej razem z kaszą manną. 4. Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia na prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy masę makową i zwijamy ciasto w roladę. 5. Ciasto przekładamy razem z papierem do podłużnej foremki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. 6. Makowiec wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160°C ok. 40 min.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bakalland
Rodzaj
  • Kremy i masy
Waga (g)
  • 850
Cechy
  • Nie zawiera cukru

Opinie Bakalland masa makowa z bakaliami 850g Chrzanów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,38 na podstawie 12 opinii
  • s...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt dobrej jakości następnym razem tez zamówie
  • b...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Najlepsza masa makowa na rynku:-)
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Barbara
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre
  • k...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    3,5
    prosty sposob na przepysznego makowca, otweiramy puszke i wykladmy na ciasto, pieczemy i gotowe. ja nie umiem zrobic masy makowej, ale ta z puszki jest cudna. pieknie pachnie i wspaniale s makuje:)
    • jakość
    • smak