Dilmah Napar Owocowy Róża I Hibiskus 25 Kopert Chorzów

Dilmah Rosehip & Hibiscus Mieszanka owocowa-ziołowa (Róża i hibiskus). 25 torebek ekspresowych 1,5g z zawieszką w kopercie. Napar o głębokim czerwonym kolorze i kojącym rozgrzewającym zapachu. W naszej propozycji przyjemna kwaskowatość i lekka gorycz róży złagodzona jest dodatkiem subtelnego …

od 16,99 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Dilmah Rosehip & Hibiscus Mieszanka owocowa-ziołowa (Róża i hibiskus). 25 torebek ekspresowych 1,5g z zawieszką w kopercie. Napar o głębokim czerwonym kolorze i kojącym rozgrzewającym zapachu. W naszej propozycji przyjemna kwaskowatość i lekka gorycz róży złagodzona jest dodatkiem subtelnego hibiskusa. Polecamy bez dodatków lub z odrobiną cukru. Napar może też posłużyć jako baza do przygotowania smacznego zimnego napoju. Skład i propozycja przygotowania Skład: Owoce dzikiej róży (50%), kwiaty hibiskusa (50%); bez dodatków. Dodatki: Najlepsza bez dodatków Pora dnia: Poranek / popołudnie Instrukcja przygotowania: Jedną torebkę ziół zalać 220 ml świeżo zagotowanego wrzątku. Parzyć przez 3-5 minut w zależności od preferowanej mocy naparu. Doskonale smakuje na zimno: 1 torebkę parzyć przez 3-5 minut w 1/2 filiżanki wrzątku. Odczekać 5 minut i przelać do szklanki z lodem. Instrukcja przechowywania: W celu zachowania świeżości i naturalnych walorów Dilmah, przechowuj herbatę w czystym, suchym, wolnym od obcych zapachów i szczelnym pojemniku. Najlepiej w lodówce. Kraj pochodzenia: Sri Lanka (dawniej Cejlon). Kraj pochodzenia składnika głównego: Sri Lanka (dawniej Cejlon). Magia herbaty kryje się w jej naturalnej różnorodności. Czarne, czerwone, zielone i białe - wszystkie herbaty Dilmah rosną w rytmie natury. W górach albo nad oceanem, w tropikalnym słońcu lub w strugach deszczu. Czasem zrywane są w chłodne poranki, a czasami w upalne popołudnia. I dlatego jedne mają mocny smak, inne z kolei bardzo lekki. Różnią się też kolorami naparów - brązowymi, pomarańczowymi albo nawet jasnożółtymi. Herbaty Dilmah to dar natury, który w pełni doceniamy. W odpowiednim momencie zrywamy listki, przetwarzamy je tradycyjnymi, sprawdzonymi sposobami i szczelnie pakujemy, żeby zabezpieczyć to, co w nich najlepsze, aż do chwili zaparzenia. W naszych herbatach znajdują się tylko młode, ręcznie zebrane z krzewu listki dające najsmaczniejszy napar. Tradycyjną metodą produkcji wydobywamy i zachowujemy ich naturalne walory, a odpowiednim opakowaniem zabezpieczamy to, co w herbacie najlepsze, aż do chwili zaparzenia. Rodzina Fernando to prawdziwi pasjonaci herbaty. Piszą na jej temat książki, wymyślają przepisy kulinarne z jej wykorzystaniem, prowadzą kursy degustacyjne. Przede wszystkim jednak uprawiają herbaciane ogrody i produkują własną herbatę Dilmah. Robią to z szacunkiem dla natury, dzięki czemu jest tak świeża i bogata w smaki. Merrill, Dilhan i Malik Fernando nie tylko produkują herbatę, ale też wzmacniają więzi pomiędzy człowiekiem i otaczającym go światem. Misją fundacji Dilmah Conservation jest zachowanie rytmu natury - ochrona lokalnej przyrody, której częścią są także krzewy cejlońskiej herbaty.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dilmah
Forma
  • Ekspresowe
Kraj pochodzenia
  • Sri Lanka
Waga (g)
  • 37,5
Certyfikat
  • Jakość Tradycja
  • Gwarantowana tradycyjna specjalność