Khi lek liście kasji potrawy kaeng hang lay curry z orzechami cock brand 425g Choroszcz

LIŚCIE KHI LEK Z DRZEWA KASJI W ZALEWIE COCK BRAND 425g to gotowe do użycia liście Senna siamea i przyprawiania bardzo popularnej potrawy Kaeng Hang Lay, czyli curry z orzechami ziemnymi i wieprzowiną. Do tego curry potrzebujesz użyć: sos sojowy, kurkuma, imbir świeży, papryczka chilli świeża, sos …

od 12,75 Najbliżej: 11 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

LIŚCIE KHI LEK Z DRZEWA KASJI W ZALEWIE COCK BRAND 425g to gotowe do użycia liście Senna siamea i przyprawiania bardzo popularnej potrawy Kaeng Hang Lay, czyli curry z orzechami ziemnymi i wieprzowiną. Do tego curry potrzebujesz użyć: sos sojowy, kurkuma, imbir świeży, papryczka chilli świeża, sos rybny, kolendra nasiona mielone, czosnek, trawa cytrynowa, kmin rzymski, pasta z tamaryndowca. Potrzebujesz mięso które należy podsmażyć w wok połączyć z cebulą i przyprawami oraz zalać bulionem. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj do potrawy orzechy. Posyp liśćmi kolendry, połóż limonkę i smacznego. Liście Khi Lek to specyficzna przyprawa do potraw z kuchni tajskiej, ale nada im wspaniałego orientalnego smaku. Liście są gotowe do użycia, gdyż surowe nie sa zalecane z powodu swoich właściwości przeczyszczających i bardzo gorzkiego smaku. W innym przepisie na curry możesz uzyc liści Khi Lek: na curry z liści khi lek (kassia) to tradycyjne tajskie danie, znane z intensywnego smaku i zdrowotnych właściwości liści. Oto prosty przepis: Składniki 1 szklanka liści khi lek (liście cassia) 200 g mięsa (wołowina, kurczak lub wieprzowina), pokrojonego w cienkie plastry 1-2 łyżki pasty curry (czerwona lub zielona) 200 ml mleczka kokosowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru palmowego (można zastąpić brązowym cukrem) 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 2-3 liście kaffiru (opcjonalnie) 1 papryczka chili, posiekana (opcjonalnie Przygotowanie W garnku lub dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż aż staną się miękkie i lekko złote. Dodaj pastę curry i smaż przez około 1-2 minuty, aż zacznie pachnieć. Dodaj pokrojone mięso i smaż, aż się zarumieni i będzie prawie ugotowane. Wlej mleczko kokosowe, dodaj sos rybny, cukier palmowy i liście kaffiru (jeśli używasz). Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodaj liście khi lek do curry. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, aby smaki się połączyły. Sprawdź smak i ewentualnie dopraw sos rybnym lub cukrem. Jeśli lubisz pikantne potrawy, dodaj posiekaną papryczkę chili. Podawaj curry z ryżem jaśminowym lub lepkim ryżem. To aromatyczne danie łączy kremowość mleczka kokosowego z gorzkawymi nutami liści khi lek i ostrym smakiem pasty curry. Producent: Cock Brand Pojemność: 425g / 160g po odsączeniu

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Cock Brand
Model
  • przyprawa khi lek kasji liście do zupy curry tajska
Rodzaj
  • Azjatycka
Waga (g)
  • 425
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego