Zdjęcie Spices By Yango Sumak 85g - Chojnów

Spices By Yango Sumak 85g Chojnów

SPICES by YANGO Sumak (85 g) Spices by Yango Producent: Yango Rodzaj opakowania: Szkło Produkt wolny od laktozy?: Tak Produkt wolny od glutenu?: Tak Produkt zawiera cukier?: Nie Produkt wolny od konserwantów?: Tak Marka: Yango Dane producenta: YANGO Sp. z o.o., Polska, ul. Granitowa 3/14, 02-681, …

Ostatnia znana cena: 24,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

SPICES by YANGO Sumak (85 g) Spices by Yango Producent: Yango Rodzaj opakowania: Szkło Produkt wolny od laktozy?: Tak Produkt wolny od glutenu?: Tak Produkt zawiera cukier?: Nie Produkt wolny od konserwantów?: Tak Marka: Yango Dane producenta: YANGO Sp. z o.o., Polska, ul. Granitowa 3/14, 02-681, Warszawa, bok@yango.pl Osoba odpowiedzialna: YANGO Sp. z o.o., Polska, ul. Granitowa 3/14, 02-681, Warszawa, bok@yango.pl ⦿ do przyprawiania grillowanych potraw, marynat, sałatek i lemoniad ⦿ eksponuje kwasowość potraw ⦿ cechuje go kwaśny smak ⦿ ma charakterystyczny cytrusowy aromat ⦿ łac. nazwa Rhus coriaria Poznaj sumak W malowniczym regionie Arasbaran położonym na północnym zachodzie Iranu, gdzie dziewicze krajobrazy i bogata historia splatają się, tworząc niepowtarzalny pejzaż, rośnie sumak – przyprawa znana i ceniona w całym Bliskim Wschodzie za swój wyjątkowy, kwaśny smak i głęboką, czerwoną barwę. Ta tradycyjna przyprawa, pochodząca z owoców sumaku, jest nieodłącznym elementem kuchni regionalnych, dodającym potrawom charakterystyczną kwasowość i bogactwo smaku. Historia sumaku w Iranie jest tak stara jak sama cywilizacja perska, gdzie od wieków jest wykorzystywany jako kluczowy składnik kulinarnej palety smaków. W Spices by YANGO® chcemy przybliżyć Ci ten kulinarny skarb, oferując sumak z regionu Arasbaran w postaci suszonych owoców, które są starannie zbierane, aby zachować ich intensywny smak i barwę. Sumak marki Spices by YANGO® Sumak z Arasbaranu od Spices by YANGO® to więcej niż przyprawa – to zaproszenie do odkrywania bogatej tradycji kulinarnych Iranu. Jego lekko kwaśny, orzeźwiający smak jest doskonały do sałatek, marynat, mięs i ryb, a także jako składnik sosów i dressingów. Sumak dodaje głębi i złożoności potrawom, stanowiąc niezastąpiony element w przygotowaniu zarówno tradycyjnych dań, jak kebaby czy fattoush, jak i nowoczesnych kreacji kulinarnych. Świetnie sprawdzi się też jako serce lemoniady, czy dodatek do brukselki i innych warzyw kapustnych. Sumak z regionu Arasbaran jest szczególnie ceniony za swoją intensywną ciemną barwę i wysoką jakość, która wynika z unikalnych warunków klimatycznych i glebowych tego obszaru.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Yango
Waga (g)
  • 85