Eight Cafe Ziarnista Bezkofeinowa Decaf 100% Arabica 1kg Chmielnik

Kawa Ziarnista Bezkofeinowa Świeżo Palona 100% Arabica Decaf 1KG Ciekawostki o naszej kawie Kraj pochodzenia: Brazylia Region pochodzenia: Various Regions Odmiany Botaniczne: Catuai, Mundo Novo Wysokość uprawy: 800 - 1200 m n.p.m. Nuty smakowe: Czekolada, Orzechy Kwasowość niska Body wysokie Aromat …

od 89,96 Najbliżej: 16 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

Kawa Ziarnista Bezkofeinowa Świeżo Palona 100% Arabica Decaf 1KG Ciekawostki o naszej kawie Kraj pochodzenia: Brazylia Region pochodzenia: Various Regions Odmiany Botaniczne: Catuai, Mundo Novo Wysokość uprawy: 800 - 1200 m n.p.m. Nuty smakowe: Czekolada, Orzechy Kwasowość niska Body wysokie Aromat słodki Stopień palenia Średni Brak kofeiny w 99% - Ta kawa została pozbawiona kofeiny w 99%, co oznacza, że jest doskonałą opcją dla osób, które chcą unikać tego składnika lub są zmuszone wyeliminować go z diety. Proces dekofeinizacji Swiss Water - Proces dekofeinizacji tej kawy opiera się na wykorzystaniu jedynie wody oraz odpowiednio dobranych parametrów temperatury i czasu. To sprawia, że jest to metoda nie tylko skuteczna, ale także ekologiczna. Brak gorzkiego posmaku - Dzięki zastosowaniu metody Swiss Water, kawa nie posiada nieprzyjemnego gorzkiego posmaku, który często towarzyszy dekofeinizowanym kawom. Naturalne walory smakowe ziaren kawy pozostają nienaruszone. Bezpieczna dla zdrowia - Metoda Swiss Water jest uważana za najbardziej bezpieczną dla zdrowia. Nie używa się tutaj żadnych szkodliwych substancji chemicznych. Warto pamiętać, że pomimo swojej nazwy kawa bezkofeinowa nie jest pozbawiona kofeiny w 100%. Aby kawa mogłaby być uznana za kawę bezkofeinową musi zostać z niej usunięta kofeina w ilości nie mniejszej niż 97%. Najbezpieczniejszą i najbardziej ekologiczną metodą usuwania kofeiny z kawy jest metoda Swiss Water, dzięki której kofeina z ziarna usuwana jest w 99,9%. Dla nas jakość ma największą wartość Nasza palarnia zajmuje się kraftowym wypalaniem kaw speciality. To znaczy, że dzięki rodzinnym recepturom oraz wieloletniemu doświadczeniu, jakie zebraliśmy w innych palarniach za granicą, nasze kawy są po prostu wyśmienite! Nigdy nie aspirowaliśmy do masowej produkcji. Wszystkim procesom uważnie się przyglądamy. Naszym głównym celem jest to byście do nas wrócili ponownie i zostali stałymi klientami, a do tego potrzebna jest po prostu jakość. Dzięki wieloletniej pracy przy kawie, współpracujemy z dystrybutorami ziaren surowych, którzy specjalizują się w określonym rejonie świata ich pochodzenia. To powoduje, że oferując Państwu konkretną kawę z opisanego zakątka świata - gwarantujemy, że są to starannie dobrane ziarna wysokiej jakości. Przy zakupie surowych ziaren, nigdy nie kierujemy się jak najniższą ceną - na pierwszym miejscu zawsze stoi ich najwyższa jakość z pewnego pochodzenia na równi z niezmienną powtarzalnością walorów smakowych. To wszystko sprawia, że kawy, które wychodzą spod naszej palarni są unikalne i jedyne w swoim rodzaju. To nie są labele produkowane na gigantyczną skalę, w których przesadnym stopniem wypalenia zakrywa się nie tylko niedoskonałości ziaren, ale też wszelkie nuty smakowe - nasze kawy są rodzajem sztuki, którą mogą się Państwo delektować przy każdej filiżance. Po wypaleniu, dajemy kawie odpocząć, by mogła spokojnie wypuścić z siebie dwutlenek węgla, który mógłby zaburzyć odbiór cudownego smaku. Następnie kawa jest pakowana i wysyłana od razu do Ciebie. Otrzymujesz kawę NIE STARSZĄ NIŻ 7 dni od wypalenia! Dajemy na to gwarancję! Etap wypalania kawy Jest bardzo ważnym i złożonym procesem, który finalnie przekłada się na jakość i smak kawy. Do każdej z naszych odmian kawy dobraliśmy indywidualną metodę palenia, by kawa oddawała w smaku swoje najlepsze aromaty. Każde palenie naszych kaw przebiega przez dokładnie zaplanowany proces, skupiamy się nad tym, aby jakość była na najwyższym poziomie. Procesy palenia, leżakowania, pakowania oraz dostawy mamy zaplanowane tak, aby kawa była u Ciebie w idealnej chwili i byś mógł się cieszyć pełnią jej smaku. Opakowania dające gwarancję świeżości Posiadają system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy na długo. Wyposażone są również w jednostronny zawór, który zapewnia uwolnienie pozostałego CO2 z kawy, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania, dzięki czemu kawa jest świeża i w pełni aromatyczna. Omniroast - metoda, w której się specjalizujemy! Są 3 podstawowe stopnie wypalania ziaren kawy. Od palenia jasnego aż po palenie bardzo ciemne. Nasze kawy są średnio palone – To oznacza, że ziarna są bardziej matowe i suche. Zamykamy wszystkie olejki eteryczne i właściwości odżywcze w ziarnach, dzięki czemu możemy poczuć wszystkie walory smakowe danej odmiany kawy jak i cieszyć się jej zdrowotnymi właściwościami. To doskonały balans - Dobrze wypalony i zaparzony omniroast będzie miał smak delikatny i łagodny, jednak o bardzo wysokiej głębi. Równocześnie wyczuwalny będzie profil sensoryczny i pochodzenie kawy. Dzięki temu kawa idealnie pasuje zarówno do espresso jak i dripu. Zmielenie kawy ma znaczenie Metoda zmielenia kawy jest bardzo istotna w zależności od metody parzenia. Nieodpowiedni dobór grubości mielenia może mieć negatywny wpływ na smak w filiżance. Kawa może być płaska w smaku, gorzka czy zbyt wodnista i przez to bez wyrazu. Na grafice pokazujemy poglądowo jaką dobrać grubość mielenia od bardzo drobnego pod metody ciśnieniowe po dość grube mielenie w przypadku metod przelewowych. Ważne abyśmy pamiętali, że grubość mielenia nie jest dana raz na zawsze: będzie ona nieco inna dla każdej kawy i metody zmienia się w czasie warto z nią eksperymentować szukając optymalnego smaku dla danej kawy/metody

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • EIGHT CAFE
Waga
  • 1kg
Model
  • Decaf Arabica 1 kg
Rodzaj
  • Kawa ziarnista
Gatunek kawy
  • Arabica
Rodzaj kawy
  • Bezkofeinowe
Zawartość kofeiny
  • Bezkofeinowa
Stopień palenia
  • Średni
Intensywność smaku
  • Średnia
Kwasowość
  • Delikatna