Płatki drożdżowe nieaktywne Naturalne 100g Bychawa

Charakterystyka: Płatki drożdżowe nieaktywne to nietypowe produkty, których próżno szukać w zwyczajnych sklepach. Jest to dodatek, którego nie można stosować do wypieków, gdyż nie pełni funkcji drożdży piekarskich. Są one nieinwazyjne, delikatne, a służą do naturalnego wzmocnienia smaku potraw. Nie …

od 7,50 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Charakterystyka: Płatki drożdżowe nieaktywne to nietypowe produkty, których próżno szukać w zwyczajnych sklepach. Jest to dodatek, którego nie można stosować do wypieków, gdyż nie pełni funkcji drożdży piekarskich. Są one nieinwazyjne, delikatne, a służą do naturalnego wzmocnienia smaku potraw. Nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, nie potrzebują też wzmacniaczy smaku czy konserwantów. Suszone i pakowane do paczek po 100 g nadają się doskonale do kuchni wegetarian. Zastosowanie: Jako dodatek wzmacniający smak potraw oraz jako zagęszczacz, m.in. w zupach krem. Przepis na pizzę z płatkami drożdżowymi: Ciasto zagnieść z dodatkiem drożdży piekarniczych oraz płatków z drożdży nieaktywnych i odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu użyć koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku oraz cukru. Doprawić do smaku bazylią. Ciasto po urośnięciu podzielić na mniejsze kawałki, rozwałkować i nanieść sos oraz dodatki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 – 215 stopni. Ciekawostki: Nie powinno się mylić płatków drożdżowych z drożdżami piekarniczymi ani tzw. suchymi drożdżami instant. Dwie ostatnie formy to aktywne drożdże, które rosną i nadają ciastu pulchności oraz zwiększają jego objętość. Płatki drożdżowe są nieaktywne, a więc można je jeść bez obaw.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Rafex