Bazylia indyjska tulsi mielona na pył (ocimum sanctum) 100 g Bychawa

Charakterystyka Bazylia indyjska Tulasi zwana potocznie bazylią azjatycką to przyprawa uznawana w Indiach za świętą. Jej charakterystyczny smak i głęboki aromat może stanowić rewelacyjną alternatywę względem tradycyjnej bazylii. Nadaje ona daniom szczególnego aromatu i specyficznego smaku, który z …

od 12 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Charakterystyka Bazylia indyjska Tulasi zwana potocznie bazylią azjatycką to przyprawa uznawana w Indiach za świętą. Jej charakterystyczny smak i głęboki aromat może stanowić rewelacyjną alternatywę względem tradycyjnej bazylii. Nadaje ona daniom szczególnego aromatu i specyficznego smaku, który z pewnością urzeknie nie tylko miłośników kuchni hinduskiej oraz azjatyckiej, ale także modernistycznej kuchni wegańskiej. Zastosowanie Walorem indyjskiej bazylii jest jej szerokie zastosowanie – nie tylko kulinarne, ale także zioło lecznicze. Bazylia Tulasi może być świetnym uzupełnieniem dań kuchni hinduskiej oraz azjatyckiej. W tradycjach wspomnianych sztuk kulinarnych ów rodzaj bazylii stosuje się także jako wywar. Ziółka po zaparzeniu niosą ze sobą mnóstwo cennych wartości odżywczych i właściwości prozdrowotnych. Ciekawostki Tulasi – określenie bazylii hinduskiej zostało zaczerpnięte od jednej z bogini hinduizmu. Z tego faktu bazylia rośnie w specjalnie udekorowanych i przygotowanych donicach. Inna nazwa tytułowej rośliny to Ocimum Sanctum Linne.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Rafex
Rodzaj
  • Bazylia
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów