Drożdże winiarskie suszone FERMICRU LS2 BIOWIN Busko-Zdrój

Drożdże aktywne, suszone FERMICRU LS2, idealnie nadaje się do produkcji win musujących czerwonych, białych oraz różowych. Charakteryzuje się pełnym oraz szybkim odfermentowaniem, z bardzo mała ilością osadu i szybkim klarowaniem. Posiada tolerancje alkoholową do 16% Drożdże winiarskie to …

od 8,89 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Drożdże aktywne, suszone FERMICRU LS2, idealnie nadaje się do produkcji win musujących czerwonych, białych oraz różowych. Charakteryzuje się pełnym oraz szybkim odfermentowaniem, z bardzo mała ilością osadu i szybkim klarowaniem. Posiada tolerancje alkoholową do 16% Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek. Drożdże są, ważne gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla. Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus . W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szereg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców,stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu. Inne dostępne rasy drożdży: Fermivin PDM( Saccharomyces bayanus) – do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji. Tolerancja na alkohol do ok16% Fermivin– do win białych i czerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Tolerancja na alkohol do ok14%. Fermicru VR5 – do win czerwonych, szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się do trunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja na alkohol do ok15%. EnoVini- doskonała mieszanka dwóch szczepów drożdży winiarskich, do win owocowych, czerwonych i białych, nadająca niepowtarzalny bukiet. Tolerancja na alkohol do ok18 %. Dlaczego warto kupić produkt ? -tolerancja alkoholowa do 16% -gotowe wino jest dobrze od fermentowane -trwały kolor wina oraz doskonale dobrany bukiet -mała ilość osadu, szybkie klarowanie Charakterystyka: Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie il.7g. Użytkowanie: Drożdże suszone fluidalne, bez konieczności wstępnego namnożenia i uaktywnienia. Zalecane jest tylko wykonanie ich wstępnej rehydratacji, które polega na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody oraz pozostawić na ok 15minut w pokojowej temperaturze. Drożdże przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu. Wydajność: Pojedyncza dawka wystarcza na wyprodukowanie do 35 l wina. UWAGA: We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży niezwykle ważne jest zachowanie sterylnych warunków. Szczególna uwagę zwrócić należy na czystość naczynia, w którym namnażane będą drożdże. Symbol produktu: BW-917758

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Biowin
Rodzaj
  • Drożdże
Rodzaj drożdzy
  • Suche

Opinie Drożdże winiarskie suszone FERMICRU LS2 BIOWIN Busko-Zdrój

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4 na podstawie 1 opinia