TERMOMETR PIWOWARSKI DO PIWA Z SONDĄ 0-100st 101600 Bukowno
Termometr piwowarski - niezastąpiony pomocnik każdego piwowara! Dzięki niemu każdy piwosz będzie w stanie precyzyjnie określić temperatury, jak i kolejne etapy wymagane w produkcji tego trunku. Czytelna tarcza oraz załączona instrukcja z pewnością znacznie ułatwią proces warzenia piwa. Zacieranie: …
Liczba ofert: 39
Oferta sklepu
Lista Ofert
- 
                
        
        8,0 kmSławkowska 13 Olkusz28,99 zł - 
                
        
        12 kmKościuszki 45 Trzebinia28,99 zł - 
                
        
        14 kmKrakowska 32 Chrzanów28,99 zł - 
                
        
        15 kmJana Kantego Steczkowskiego 4 Jaworzno28,99 zł - 
                
        
        18 kmKatowicka 1 Dąbrowa Górnicza28,99 zł - 
                
        
        19 kmChrzanowska 10A Libiąż28,99 zł - 
                
        
        19 km11 Listopada 122 Sosnowiec28,99 zł - 
                
        
        23 kmSienkiewicza 2 Sosnowiec28,99 zł - 
                
        
        23 kmKwiatowa 8b Mysłowice28,99 zł - 
                
        
        23 km11 listopada 8 Będzin28,99 zł - 
                
        
        25 kmObr. Poczty Gdańskiej 20 Zawiercie28,99 zł - 
                
        
        28 kmAleja Roździeńskiego 93 Katowice28,99 zł - 
                
        
        29 kmAlpejska 8 C. H. 3 Stawy Katowice28,99 zł - 
                
        
        30 kmPiotra Skargi 6 Katowice28,99 zł - 
                
        
        30 kmKrólowej Jadwigi 7 Oświęcim28,99 zł - 
                
        
        31 kmKsiędza Jana Kapicy 10B Siemianowice Śląskie28,99 zł - 
                
        
        34 kmSzewska 11 Katowice28,99 zł - 
                
        
        34 kmParkowa 20 Chorzów28,99 zł - 
                
        
        35 kmMikołaja Kopernika 6 Myszków28,99 zł - 
                
        
        38 kmŚląska 109 Świętochłowice28,99 zł - 
                
        
        38 kmKarola Miarki 13A Piekary Śląskie28,99 zł - 
                
        
        39 kmZabrzańska 9a C. H. Szombierki Bytom28,99 zł - 
                
        
        39 kmDworcowa 1 Brzeszcze28,99 zł - 
                
        
        40 kmGórnośląska 16 Ruda Śląska28,99 zł - 
                
        
        40 kmGaleria PIK Pszczyńska 22 Mikołów28,99 zł - 
                
        
        41 kmStary Trakt 4 Węgrzce28,99 zł - 
                
        
        41 kmStrzelców Bytomskich 96 Centrum Handlowe M1 Bytom28,99 zł - 
                
        
        42 kmUnii Europejskiej 1 Radzionków28,99 zł - 
                
        
        42 kmAdama Mickiewicza 19E Skawina28,99 zł - 
                
        
        42 kmZabrzańska 49 Ruda Śląska28,99 zł - 
                
        
        42 kmHenryka Sienkiewicza 10 Miechów28,99 zł - 
                
        
        43 kmKapelanka 54 Kraków28,99 zł - 
                
        
        43 kmAleja Matki Bożej Fatimskiej 64 Wadowice28,99 zł - 
                
        
        44 kmAleja Pokoju 44 Kraków28,99 zł - 
                
        
        45 kmCentrum Handlowe Bonarka Kamieńskiego 11 Kraków28,99 zł - 
                
        
        46 kmJana III Sobieskiego 10 Kęty28,99 zł - 
                
        
        46 kmKrakowska 83 Andrychów28,99 zł - 
                
        
        48 kmZagórska 224 Tarnowskie Góry28,99 zł - 
                
        
        48 kmKopernika 9 Pszczyna28,99 zł 
Opis
Termometr piwowarski - niezastąpiony pomocnik każdego piwowara! Dzięki niemu każdy piwosz będzie w stanie precyzyjnie określić temperatury, jak i kolejne etapy wymagane w produkcji tego trunku. Czytelna tarcza oraz załączona instrukcja z pewnością znacznie ułatwią proces warzenia piwa. Zacieranie: 40°C (10-20 min) - przerwa ferulikowa, typowa dla piw pszenicznych, pozwala na uzyskanie nut goździkowych. 50-52°C (10-20 min) - przerwa białkowa – dostarcza drożdżom związków organicznych potrzebnych w trakcie fermentacji. Nie jest wymagana.. 62°C (15-60 min) - przerwa maltozowa (scukrzanie) – działa głównie beta-amylaza, dzięki której otrzymujemy cukry fermentowalne. Im dłuższa ta przerwa tym otrzymane piwo będzie bardziej wytrawne. 72°C (15-60 min) - przerwa dekstrynująca (scukrzanie)- działa głównie alfa-amylaza, wytwarzająca cukry niefermentowalne, poprawiające treściwość i wzmacniające słodycz piwa. Im dłuższa ta przerwa tym bardziej treściwe, słodowe piwo. Na smak i wartość alkoholu w piwie głównie znaczenie mają przerwy scukrzające, regulując czas ich trwania decydujemy jakie piwo otrzymamy. Początkującym piwowarom polecamy scukrzanie w temp 65-67°C, w celu otrzymania optymalnej ilości alkoholu oraz treściwości. Do 80°C - temp. inaktywacji enzymów. Podgrzanie powyżej tej temp. może spowodować uwolnienie się dodatkowej skrobi przy zdezaktywowanych enzymach. Skutkiem będzie trwałe zmętnienie brzeczki, szybsze psucie piwa i uwolnienie związków niekorzystnie wpływających na smak piwa. 100°C (60 minut) - gotowanie brzeczki/warzenie. Najczęściej na tym etapie przeprowadzane jest chmielenie. Zakres pomiaru temperatury : 0°C do 100°C (32°F do 212°F) Tolerancja pomiaru temperatury: +/- 5°C Długość sondy 34 cm średnica tarczy 7 cm
Specyfikacja
Podstawowe informacje
| Marka | 
                                    
  | 
                            
| Skład zestawu | 
                                    
  |