Wielka księga chleba Brzozów

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „Wielka księga …

od 61,91 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „Wielka księga chleba” to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne „chlebowe” mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątków świata – m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.Éric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkę Le Larousse du Pain [2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. „Wielka Księga Chleba” to kontynuacja Le Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.Powyższy opis pochodzi od wydawcy. Wielka księga chleba – Przewodnik po sztuce pieczenia „Wielka księga chleba” to imponujące dzieło Érica Kaysera, uznanego francuskiego mistrza piekarstwa, które wprowadza czytelników w fascynujący świat wypieku chleba. Dzięki tej książce odkryjesz sekrety, które od 1996 roku przyczyniają się do sukcesu sieci piekarni Maison Kayser. Dla kogo jest ta książka? Amatorzy domowego pieczenia Osoby pragnące poszerzyć swoje umiejętności kulinarne Miłośnicy chleba i pieczywa z różnych zakątków świata Osoby zainteresowane zdrowym odżywianiem i alternatywnymi mąkami Co zyskasz dzięki tej publikacji? 50 sprawdzonych przepisów na różnorodne rodzaje pieczywa Wiedzę na temat technik pieczenia i użycia różnych mąk Inspirację do eksperymentowania z mąkami z soczewicy, orkiszową, konopną i innymi Praktyczne porady, które pomogą osiągnąć doskonałe rezultaty w pieczeniu Kluczowe tematy i obszary Przepisy na tradycyjne chleby i pieczywo z całego świata Techniki pieczenia i przygotowania ciasta Alternatywne mąki i ich zastosowanie w pieczeniu Rzemiosło piekarskie i pasja do wypieku O Autorze Éric Kayser to uznany francuski mistrz piekarstwa, który od lat dzieli się swoją wiedzą i pasją do pieczenia. Jego sieć piekarni Maison Kayser zdobyła uznanie na całym świecie, a jego przepisy są cenione przez amatorów i profesjonalistów. O Wydawcy Buchmann to wydawnictwo, które specjalizuje się w publikacjach kulinarnych, oferując czytelnikom bogaty wybór książek, które inspirują do gotowania i pieczenia. Dzięki starannie dobranym tytułom, Buchmann wspiera pasję do kulinariów i rzemiosła. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuGRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄul. Marszałkowska 116/12200-017 Warszawaplaton@platon.com.pl223295000

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Eric Kayser
Wybrane wydawnictwa
  • Buchmann
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2024
Ilość stron
  • 208
Tematyka
  • Chleb
  • Desery
ISBN
  • 9788383872018

Opinie Wielka księga chleba Brzozów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • j...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super kompendium wiedzy