Zdjęcie Trek'N Eat Pełnowartościowe Jajka W Proszku Niebieski  - Brzozów

Trek'N Eat Pełnowartościowe Jajka W Proszku Niebieski Brzozów

Jajka w proszku TREKN EAT Kod: 30101010 Opis Liofilizowane jajka w proszku to bogaty w proteiny produkt, który świetnie sprawdzi się podczas aktywności outdoorowych. Można z niego przyrządzić jajecznicę, omlet bądź użyć jako dodatek do wielu dań. Tak jak i inne produkty marki Trekn Eat, jest …

Ostatnia znana cena: 43,93 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Jajka w proszku TREKN EAT Kod: 30101010 Opis Liofilizowane jajka w proszku to bogaty w proteiny produkt, który świetnie sprawdzi się podczas aktywności outdoorowych. Można z niego przyrządzić jajecznicę, omlet bądź użyć jako dodatek do wielu dań. Tak jak i inne produkty marki Trekn Eat, jest całkowicie naturalny oraz nie posiada żadnych konserwantów ani polepszaczy smaku. Składa się w całości z kurzej masy jajecznej, która waży 135 gramów - odpowiada to 10 całym jajom. Polecany jest również wszystkim wegetarianom. Dane techniczne - waga netto (g): 135; Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna (kcal) | (kJ): 2389 | 572 Węglowodany | w tym cukry (g): 3 | 3 Tłuszcze | w tym nasycone (g): 42 | 13,8 Białko (g): 46 Błonnik (g): 0 Sól (g): 1,2 Skład 100% masa jajeczna; Liofilizowane posiłki opracowano pierwotnie z myślą o branży kosmicznej, jednak od wielu lat są z powodzeniem stosowane także w branży outdoorowej. Są szczególnie cenione przez podróżników, ze względu na możliwość uzyskania smacznego, spełniającego wymagania odżywcze posiłku w niesłychanie prosty sposób (dania marki Trekn Eat są już w praktyce gotowe - wystarczy je jedynie zalać wodą, przeważnie wrzącą). Ceni się je także za ich wyjątkowo niską wagę, aby umożliwić utrzymywanie swojego bagażu maksymalnie lekkim i małym. Liofilizacja to proces odwadniania pokarmu w niskiej temperaturze. Polega bowiem na zamrażaniu produktu, a następnie usuwaniu z niego cząsteczek lodu poprzez sublimację. Jest zatem przeciwieństwem konwencjonalnych metod polegających na odparowaniu wody za pomocą ciepła. Jest jednak skuteczniejsza od tradycyjnych metod suszenia, ponieważ pozwala zachować przez żywność więcej witamin i wartości odżywczych, a dodatkowo posiada dłuższą przydatność do spożycia (liofilizacja usuwa z żywności aż 98% wody, podczas gdy suszenie tradycyjne usuwa jedynie 70-80% wody). Ze względu na stosowanie niskiej temperatury w trakcie przetwarzania, liofilizacja umożliwia utrzymanie doskonałej jakości pokarmu. Pozwala na zachowanie przez żywność właściwej barwy, aromatu, witamin, wartości odżywczych oraz w dużej mierze kształtu. Dzięki niej udaje się także usunąć większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz - za sprawą bardzo niskiej wilgotności - zagwarantować wysoką ochronę przed rozwojem niepożądanej mikroflory (pożywienie jest zakonserwowane bez wykorzystania konserwantów). Proces ten umożliwia również dużą oszczędność gazu oraz wody, więc spożywanie liofilizowanych posiłków jest korzystne dla środowiska naturalnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek'N Eat
Waga (g)
  • 135
Cechy
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana