Aromatyczne Przyprawy Kolendra Ziarno 25Kg Worek Brzeg

Kolendra ziarno - worek 25 kg ⭐⭐⭐⭐⭐ Kolendra w ziarnach (czyli nasiona kolendry) to aromatyczna przyprawa o cytrusowo-korzennym zapachu i łagodnie słodkawym smaku. Jej zastosowania w kuchni są bardzo szerokie, zarówno w kuchni europejskiej, jak i azjatyckiej, afrykańskiej czy latynoamerykańskiej. …

od 207,30 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kolendra ziarno - worek 25 kg ⭐⭐⭐⭐⭐ Kolendra w ziarnach (czyli nasiona kolendry) to aromatyczna przyprawa o cytrusowo-korzennym zapachu i łagodnie słodkawym smaku. Jej zastosowania w kuchni są bardzo szerokie, zarówno w kuchni europejskiej, jak i azjatyckiej, afrykańskiej czy latynoamerykańskiej. Skład: kolendra ziarno Kraj pochodzenia: Polska, Ukraina (w zależności od partii) Stosujemy do: potraw słonych i słodkich. Przede wszystkim do wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny i drobiu oraz jako składniki marynat i kiszonek. Masa netto: 25 kg (worek-opakowanie zbiorcze) Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. ⭐⭐⭐⭐⭐ Zastosowania kulinarne kolendry w ziarnach: Marynaty i przetwory Dodaje się ją do ogórków kiszonych, grzybów w occie, buraków, kapusty kiszonej. Nadaje aromat zalewom octowym i solankowym. Mięsa i wędliny Stosowana do peklowania i przyprawiania mięs, szczególnie wieprzowiny, dziczyzny i baraniny. Składnik przypraw do kiełbas (np. kabanosy, salami). Nadaje smak pieczeniom, szynkom, pasztetom. Kuchnia indyjska i bliskowschodnia Niezbędna w curry, masala, dalach, garam masala, chutneyach. Często praży się ją na sucho na patelni, by uwolnić aromat, przed zmieleniem lub dodaniem do potrawy. Zupy i gulasze Kolendra w ziarnach wzbogaca smak zup jarzynowych, grochówek, zup z soczewicy, gulaszy mięsnych. Dodaje się ją na początku gotowania, by oddała swój aromat. Pieczywo i wypieki Wykorzystywana do przyprawiania chleba żytniego, razowego, a także pierników i ciastek (głównie w kuchni niemieckiej i skandynawskiej). Kuchnia meksykańska i latynoamerykańska Dodawana do chili con carne, dań z fasoli, sals i mięs z grilla. Jak używać ziaren kolendry? W całości – np. do marynat, pieczeni czy gulaszy. Zgniecione – wystarczy rozgnieść ziarna w moździerzu – uwalniają wtedy więcej aromatu. Zmielone – najlepiej mielić tuż przed użyciem, bo szybko tracą aromat po zmieleniu. Pakowanie: Przyprawa w opakowaniu zbiorczym - worek. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od starannie wyselekcjonowanych polskich oraz zagranicznych producentów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Kolendra