Dr Oetker Cynamon mielony z Indonezji 15G Brok

produktu Cynamon Mielony z Indonezji Ze Świata Natury marki Dr Oetker to starannie wyselekcjonowany cynamon mielony pochodzący z Indonezji. Indonezja jest miejscem, gdzie drzewa cynamonowe dojrzewając w pełnym słońcu, dają niezwykły słodko-korzenny bukiet aromatów. Delikatna szczypta pikanterii, …

od 3,07 Najbliżej: 12 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

produktu Cynamon Mielony z Indonezji Ze Świata Natury marki Dr Oetker to starannie wyselekcjonowany cynamon mielony pochodzący z Indonezji. Indonezja jest miejscem, gdzie drzewa cynamonowe dojrzewając w pełnym słońcu, dają niezwykły słodko-korzenny bukiet aromatów. Delikatna szczypta pikanterii, intensywny smak oraz zapach - wprost ze Świata Natury. Doskonały do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina. Słodko - korzenny smak i aromat. Drobno mielony. Masa netto: 15g Składniki Cynamon mielony 100% Sposób użycia Idealny do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina Sposób przygotowania Przepis na delikatny sernik z waniliową nutą Dodaj: Biszkopt: 4 jajka, 150 g cukru, 50 ml oleju, 100 g mąki pszennej, 30 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera Warstwa jabłkowa: 2 kg jabłek, 50 ml wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera, 1 Galaretka o smaku cytrynowym Dr. Oetkera, 250 ml wody. Warstwa śmietankowa: 500 ml schłodzonej smietanki 30% tł., 30 g cukru pudru, 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera. Sposób przygotowania Biszkopt: Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Spód blachy o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem, a następnie stopniowo wlewaj olej ciągle mieszając za pomocą miksera. Wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Składniki suche delikatnie połącz z mokrymi i przełóż ciasto do formy. Piecz przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Warstwa jabłkowa: Umyj, obierz i pokrój jabłka w kostkę. Przełóż je do garnka, dodaj wodę, cukier i cynamon. Podsmażaj jabłka przez ok. 10 min, do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, a następnie dodaj ją do jabłek. Gdy jabłka przestygły, wylej masę na ciasto. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Śmietankę ubij z cukrem pudrem na wysokich obrotach miksera, do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem przełóż na masę jabłkową i oprósz go delikatnie cynamonem. Wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia. Informacja alergenna Brak Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Kraj pochodzenia składników Indonezja Wegetariański Tak Wegański Tak

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Rodzaj
  • Cynamon
Waga (g)
  • 15
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1