Aristeon Oliwa Z Oliwek Extra Virgin Bio 250Ml Brańsk

Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN z greckiej wyspy Zakynthos Ekologiczna oliwa z oliwek w puszce o pojemności 250 ml. Tłoczona w rodzinnym młynie, na greckiej wyspie Zakynthos. Powstaje z oliwek rosnących w najlepszym dla siebie klimacie i zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Oliwa …

od 30,02 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN z greckiej wyspy Zakynthos Ekologiczna oliwa z oliwek w puszce o pojemności 250 ml. Tłoczona w rodzinnym młynie, na greckiej wyspie Zakynthos. Powstaje z oliwek rosnących w najlepszym dla siebie klimacie i zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Oliwa ekologiczna daje gwarancję, że jest w 100% naturalna, nie zawiera żadnych substancji nie pochodzących z natury. Dzięki temu ma wyśmienity smak, zapach i walory zdrowotne. Puszka nie przepuszcza światła i powietrza, co gwarantuje jej zapach i smak na długo. Jest idealna do sałatek, surówek, mięs, ryb, dań pieczonych, grillowanych. Świetna jest także do smażenia. Oliwa Aristeon z certyfikatem BIO Jeśli dbasz o zdrowie, ekologiczna oliwa jest dobrym rozwiązaniem dla Ciebie. Dlaczego? Produkt ekologiczny daje gwarancję najwyższej jakości, która jest bezpieczna dla Twojego organizmu. Oliwki do wytworzenia oliwy Aristeon są uprawiane w 100% w sposób ekologiczny, bez stosowania chemicznych środków ochrony roślin. Tam, gdzie panują tak idealne warunki do uprawy oliwek, po prostu nie trzeba stosować chemii! Wraz z oliwą do Twojego organizmu nie przedostaną się żadne niepożądane składniki. Młyn z tradycjami, któremu zaufasz Wyjątkowy smak i jakość oliwy nie biorą się znikąd. Młyn Aristeon na greckiej wyspie Zakhynthos, to rodzinna manufaktura, która ma bardzo bogate tradycje tłoczenia oliwy. Oliwa z oliwek powstaje tam od 1850 roku! W tym miejscu znają się na oliwie, jak mało gdzie, i kochają to, co robią. Obok młyna znajduje się muzeum, w którym można oglądać eksponaty - maszyny do zbierania oliwek i tłoczenia oliwy. Tłoczenie ma znaczenie Doświadczenie w tłoczeniu oliwy jest bardzo istotne, ale równie istotny jest sam proces produkcji. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak oliwy. Oliwa Aristeon powstaje z najwyższej jakości oliwek, zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować właściwości oliwy. Oliwa EXTRA VIRGIN powstaje z pierwszego tłoczenia na zimno. Jest zielonego koloru o delikatnie gęstej konsystencji. Jakość potwierdzona certyfikatem Jakość produkcji, ekologiczna uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG). Puszka, która zapewnia zachowanie smaku Co jest największym wrogiem oliwy? Są to: promienie słoneczne i powietrze. Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo... A jest czego strzec! Oliwa Aristeon ma bardzo wyrazisty i głęboki smak, który powoduje, że oliwa poprawi smak każdej potrawy, do której jej użyjesz. Jednocześnie jest to na tyle delikatny smak, że oliwę lubią nawet dzieci! Oliwa Aristeon jest doskonała do smażenia Ekologiczna oliwa EXTRA VIRGIN nadaje się do smażenia! Elementem, który niejako określa, czy można smażyć jedzenie na oliwie z oliwek, jest tzw. punkt dymienia. Jest to graniczny moment, w którym tłuszcz, na którym smażysz danie, zaczyna się spalać, wytwarzając przy tym nieprzyjemną woń. Punkt dymienia wspomnianej oliwy będzie na poziomie 185°- 210°C. Granica może przesuwać się w górę przy oliwach wysokiej jakości, posiadających niską kwasowość i stosowne certyfikaty. Spokojnie można więc wysnuć wniosek, że oliwa z oliwek jest idealna nie tylko na zimno. Sprawdzi się również do obróbki termicznej żywności, w tym także do smażenia. Korzystaj z dobrodziejstw natury, jedząc smacznie i zdrowo! Do czego możesz stosować ekologiczną oliwę? Jak mogłaś/mogłeś przeczytać powyżej, na oliwie można smażyć. Oliwa z oliwek ma jednak szerokie zastosowanie w kuchni. BIO oliwa EXTRA VIRGIN doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. 5 największych zalet oliwy Aristeon Oliwki do jej produkcji rosną w idealnym dla siebie klimacie Tradycja tłoczenia w młynie Aristeon dają gwarancję jakości Posiada certyfikaty jakości Szczelnie zamknięta zachowuje długo swój zapach i smak Doskonała jako dodatek do bardzo wielu dań Dodatkowe informacje Kraj pochodzenia: Grecja Zawartość: 250 ml Producent: MILL ARISTAION | LITHAKIA - ZAKYNTHOS, SOULIS - XAIKALIS & SIA EPE Dystrybutor: Bio Organic Foods, ul. Słoneczna 4, 16-001 Ignatki Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. DLACZEGO GRECKA OLIWA Z OLIWEK JEST NAJLEPSZA? - PRZECZYTAJ Data minimalnej trwałości: 28.11.2025 r.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aristeon
Rodzaj
  • Oliwa z oliwek
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Aristeon Oliwa Z Oliwek Extra Virgin Bio 250Ml Brańsk

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra jakość!
  • American Beauty Joanna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.