Agnex Gorczyca czarna ziarno 200g Brańsk

GORCZYCA NASIONA CAŁE ZIARNA PRZYPRAWA INDYJSKA 200G nasiona są powszechnie stosowane zarówno w kuchni indyjskiej, jak i w medycynie naturalnej. Ziarna czarnej gorczycy są wszechstronnym składnikiem zarówno w kuchni, jak i w domowej apteczce. Ze względu na ich silne działanie, zarówno smakowe, jak …

od 8,07 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

GORCZYCA NASIONA CAŁE ZIARNA PRZYPRAWA INDYJSKA 200G nasiona są powszechnie stosowane zarówno w kuchni indyjskiej, jak i w medycynie naturalnej. Ziarna czarnej gorczycy są wszechstronnym składnikiem zarówno w kuchni, jak i w domowej apteczce. Ze względu na ich silne działanie, zarówno smakowe, jak i lecznicze, warto stosować je z umiarem i ostrożnością. Stosowana jest do maseł ziołowych, musztardy, surówek, wędlin, mięsa wołowego i wieprzowego, potraw rybnych, marynat, kwaszonych ogórków, kiszonej kapusty, surówek, majonezów i warzyw z octem. Nasiona czarnej gorczycy są popularnym składnikiem w kuchni indyjskiej, bliskowschodniej i afrykańskiej. Dodaje się je do potraw, aby nadać im pikantny, lekko gorzki smak. Ziarna czarnej gorczycy są używane do produkcji ostrej musztardy. Często są mielone i mieszane z octem, solą, wodą i innymi przyprawami, aby uzyskać pastę o intensywnym smaku. W kuchni indyjskiej ziarna gorczycy są często podsmażane na suchej patelni lub w oleju na początku gotowania, co uwalnia ich smak i aromat. Po podgrzaniu, ziarna pękają i nadają potrawie charakterystyczny smak. Czarne ziarna gorczycy są także wykorzystywane w przetworach, takich jak pikle i marynaty, gdzie dodają ostrości i głębi smaku. Gorczyca czarna bywa wykorzystywana w rolnictwie jako roślina międzyplonowa, która pomaga poprawić strukturę gleby i ograniczyć wzrost chwastów. Pochodzenie: Indie Pojemność 200 g Producent: Agnex

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Agnex
Waga (g)
  • 200