Reishi sproszkowane grzyby 80g This is Bio 100% Bochnia

Sproszkowane grzyby Reishi Marka: This is BIO® Postać: proszek Zawartość opakowania: 80g Ilość porcji: 27 Certyfikat eko: TAK Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian Produkt nie zawiera: GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Sposób użycia: Zmieszać 3g (1 płaska łyżeczka do herbaty) z …

od 54 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Sproszkowane grzyby Reishi Marka: This is BIO® Postać: proszek Zawartość opakowania: 80g Ilość porcji: 27 Certyfikat eko: TAK Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian Produkt nie zawiera: GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Sposób użycia: Zmieszać 3g (1 płaska łyżeczka do herbaty) z wodą, sokiem, mlekiem, jogurtem lub użyć jako dodatku do koktajli, sałatek i potraw.Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Kraj pochodzenia surowca: Chiny Od tysięcy lat grzyby Reishi cieszą się ogromną popularnością w krajach Dalekiego Wschodu. Znalazły one zastosowanie już w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. W Chinach nazywa sie je "ziołem duchowej mocy" z kolei znaczenie ich japońskiej nazwy to "boski grzyb nieśmiertelności. Grzyby Reishi zawierają: Minerały: potas, wapń, fosfor, mangan, żelazo, magnez, selen, miedź, cynk i german Witaminy z grupy "B" Aminokwasy Polisacharydy Fitosterole Triterpeny This is BIO® używa wyłącznie w 100% organicznych, sproszkowanych grzybów Reishi (Ganoderma lucidum). Nasze grzyby Reishi są hodowane w kontrolowanych ekologicznych warunkach. Produkt jest całkowicie wolny od GMO, pestycydów oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości. Skład: Sproszkowane owocniki i grzybnia grzybów Reishi (Ganoderma Lucidum)* * certyfikowany składnik ekologiczny. Kraj pochodzenia surowca: Chiny Chcesz poznać przepis na jedną z naszych ulubionych zup? Oto genialna zupa mocy ze sproszkowanymi, azjatyckimi grzybami reishi, nazywanymi też grzybami nieśmiertelności i ze złotą kurkumą. Jest w 100% roślinna i maksymalnie pyszna! Składniki: łyżka oleju kokosowego, łyżka stołowa oliwy z pierwszego tłoczenia, szklanka obranej, pokrojonej w kostkę marchewki, ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera, 3 ząbki czosnku, zmiażdżone, pełna szklanka posiekanej cebuli, garść świeżego jarmużu, słoik (lub ¾ szklanki w przypadku suchej) ciecierzycy, 500 gramów brunatnych pieczarek pokrojonych w paski, 5-6 łyżek sproszkowanych grzybów reishi, 6 szklanek bulionu warzywnego, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżeczki rozmarynu (może być suszony lub mała gałązka świeżego), ½ łyżeczki wędzonej papryki, ¼ łyżeczki kurkumy, sól i pieprz do smaku. 1. Rozgrzej na patelni olej kokosowy. 2. Dodaj marchew, selera, cebulę i czosnek i podgrzewaj do delikatnego zmięknięcia, przez około 10 minut. Po tym czasie dodaj pieczarki, jarmuż, bulion, tymianek i rozmaryn. 3.Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. 4. W czasie gdy zupa będzie się podgrzewała, przygotuj ciecierzycę (suchą wcześniej namocz). Zmieszaj ją dokładnie z łyżką oliwy, kurkumą, wędzoną papryką, szczyptą pieprzu i szczyptą soli. 5. Rozłóż ciecierzycę równomiernie na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut lub dopóki ciecierzyca nie będzie delikatnie chrupiąca z wierzchu i kremowa w środku. 6. Po 30 minutach czasu gotowania dopraw zupę solą i pieprzem. Zdejmij ją z ognia i przestudź do temperatury, w której będzie zdatna do jedzenia. Wówczas dodaj sproszkowane grzyby reishi i dokładnie wymieszaj. 7. Przelej zupę do misek i posyp obficie pieczoną ciecierzycą. Możesz do smaku podlać zupę sokiem z ćwiartki cytryny. Smacznego! Jeśli szukasz innej odmiany suszonych grzybów, to koniecznie sprawdź nasze pozostałe oferty.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • This Is Bio
Rodzaj
  • Suszone
Waga (g)
  • 80
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera substancji zbrylających