Ekogram Bio Masło Kakaowe 250G Bochnia

Co to jest masło kakaowe? Masło kakaowe, to jadalny, spożywczy tłuszcz roślinny, uzyskiwany z nasion dojrzałych owoców kakaowca. Po ich zebraniu, są one dokładnie oczyszczane, a następnie poddawane wytłaczaniu na ciepło. W temperaturze pokojowej przyjmuje postać ciała stałego. Rozpuszcza się …

od 59,99 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Co to jest masło kakaowe? Masło kakaowe, to jadalny, spożywczy tłuszcz roślinny, uzyskiwany z nasion dojrzałych owoców kakaowca. Po ich zebraniu, są one dokładnie oczyszczane, a następnie poddawane wytłaczaniu na ciepło. W temperaturze pokojowej przyjmuje postać ciała stałego. Rozpuszcza się natomiast w temperaturze zbliżonej, do temperatury naszego ciała, tj. 35 stopni. Dlaczego warto regularnie stosować masło kakaowe Idealnie sprawdza się przede wszystkim, jako olejek do masażu i balsam do ciała dla całej rodziny. Jego regularne stosowanie, pozwala utrzymać naszą skórę odpowiednio nawilżoną, a co za tym idzie elastyczną. Dzięki temu, że rozpuszcza się w temperaturze ciała, z łatwością wchłania się w skórę. Wspaniale sprawdza się również, jako dodatek do organicznego mydła oraz jako balsam do ust. Masło kakaowe, jest niezwykle bogatym źródłem witaminy E, polifenoli oraz kwasów omega – 6 i omega – 9, a także kwasu stearynowego. Systematycznie stosowane, prowadzi do odnowy i regeneracji skóry. W jaki sposób mogę używać masła kakaowego W surowej postaci, m oże być używane jako balsam do pielęgnacji ciała. Przed użyciem można je delikatnie podgrzać i wymieszać z niewielką ilością oleju (np. kokosowego) i pozostawić do schłodzenia. Jego niewielką ilość można również dodać do gotowych już balsamów, szamponów czy płynów do kąpieli. Masło kakaowe stanowi wspaniały, naturalny dodatek nie tylko do kosmetyków, ale również i lodów, deserów czy czekolady. Jego zastosowanie jest praktycznie nieograniczone. Masło kakaowe - kosmetyk dla alergików Masło kakaowe to świetny kosmetyk, który może być stosowany przez alergików i jest bezpieczny dla dzieci. Nawilża, regeneruje skórę i nadaje jej wyjątkowy lekko brązowo-złocisty kolor. Unikalny skład masła działa opóźniająco na procesy starzenia się skóry - sprawia, że zmarszczki, blizny a także rozstępy stają się mniej widoczne, ujędrnia i wygładza skórę, a także przyczynia się do zmniejszenia tzw. stresu oksydacyjnego. Dodatkowo chroni przed działaniem niekorzystnych warunków zewnętrznych, latem zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym, a zimą wzmacnia osłabioną skórę. Masło kakaowe, dzięki swoim właściwościom świetnie sprawdzi się również w kuchni jako produkt do jedzenia, nadając potrawom i deserom delikatny czekoladowy aromat. Informacje o produkcie - masło kakaowe Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki Składniki: 100% BIO Tłuszcz kakaowy (bezzapachowy) Kraj pochodzenia: Dominikana Ilość netto: 250g Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03. Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny. Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw. Masło kakaowe wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 60,4 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Białko 0 g Sól 0 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Ekogram

Opinie Ekogram Bio Masło Kakaowe 250G Bochnia

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 6 opinii
  • Jonathan
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jest to oczywiście obowiązkowy składnik domowej czekolady. Masło kakaowe uważam za bardzo zdrowe (zwłaszcza dla mężczyzny). Jako tłuszcz jest bardzo stabilne (slabo się utlenia), wiec poza olejem kokosowym i masłem shea jest jedynym rozsądnym wyborem przy przygotowywaniu ciepłego posiłku. Posiada niewiele kwasów tłuszczowych omega-6, co jest zaleta zważywszy na ich charakter prozapalny (oraz postarzający skore). Wraz z nim polecam spożywać łyżeczkę tranu z dorsza dziennie, aby dostarczyc organizmowi kwasów EPA i DHA (moim zdaniem weganskie odpowiedniki są calkowicie nieskuteczne).
    • aromat
    • jakość
    • obowiązkowy składnik domowej czekolady
    • smak
  • Ela
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Idealne zarówno do jedzenia jak i do domowych kosmetyków.
    • obowiązkowy składnik domowej czekolady
  • Wanda
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry produkt
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Zofia
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Spełnia oczekiwania
    • jakość
  • Bożena
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jeszcze nie spróbowałam, ale wierzę, że będzie dobre :)