Ekogram BIO Fasola Adzuki Ekologiczna 400g Bochnia

4,75
2 opinie

Co to jest fasola Adzuki To małe bordowe ziarna, z charakterystycznym białym paskiem. Fasola adzuki, jest powszechnie stosowana w Japonii i Chinach. W smaku przypomina czerwoną fasolę, aczkolwiek ma silny orzechowy, słodki smak. Mniej kaloryczna od czarnej fasoli czy ciecierzycy. W przeciwieństwie …

od 17,99 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Co to jest fasola Adzuki To małe bordowe ziarna, z charakterystycznym białym paskiem. Fasola adzuki, jest powszechnie stosowana w Japonii i Chinach. W smaku przypomina czerwoną fasolę, aczkolwiek ma silny orzechowy, słodki smak. Mniej kaloryczna od czarnej fasoli czy ciecierzycy. W przeciwieństwie do większości innych ziaren, ziarna fasoli adzuki są często słodzone i używane do deserów. Dlaczego warto regularnie stosować fasolę adzuki w naszych potrawach Fasola adzuki to bogate źródło kwasów omega – 6, tiaminy, niacyny i kwasu foliowego oraz wielu minerałów, w tym wapnia, magnezu, fosforu, potasu, sodu, selenu czy miedzi. Jest również naturalnym źródłem wielu witamin w tym A, B1, B2, B3, B5, B6 i B9. Włączenie fasoli adzuki do diety, dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspomaga ruchy jelit, co oznacza, że resztki usuwane są z organizmu skuteczniej i efektywniej. Ze względu na wysoką zawartość białka, fasola adzuki szczególnie zalecana jest osobom odchudzającym się. Włókno z fasoli wypełnia nasz żołądek, co zapewnia uczucie sytości na dłużej. Jak najlepiej przygotować fasolę adzuki Fasolę moczyć przez 8 godzin. Następnie dokładnie wypłukać i zalać świeżą wodą. Gotować pod przykryciem od 40 do 60 minut lub do uzyskania pożądanej miękkości. Fasola adzuki jest wspaniałą, zdrową bazą wielu zup i sosów. Wspaniale smakuje również z ryżem i warzywami, sprawdza się jako składnik sałatek, zastępując np. czerwoną fasolę. Pasuje również do soczewicy czerwonej i zielonej. Może być także spożywana na słodko. Informacje o produkcie Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki Składniki: 100% BIO Fasola Adzuki Kraj pochodzenia: Chiny Ilość netto: 400g Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03. Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny. Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw. Fasola adzuki wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1377 kJ / 329 kcal Tłuszcz 0,53 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,19 g Węglowodany 50,2 g w tym cukry 2,35 g Białko 19,9 g Sól 0,01 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Ekogram

Opinie Ekogram BIO Fasola Adzuki Ekologiczna 400g Bochnia

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 2 opinie
  • Aleksandra
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    fasola bardzo dobrej jakości. pyszna w smaku, zdrowa, szybko się gotuje :) idealna na pasztet warzywny, dużo żelaza - polecam :)
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5