Źródła Konkurencyjności Polskiego Sektora Cukrowniczego Bobolice

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do …

od 25,99 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu. W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne. Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania. Autor: Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok Rok wydania: 2019 Oprawa: broszurowa Format: 17,6x25 cm Liczba stron: 161

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Anna Budzyńska|Anna Matras-Bolibok
Wybrane wydawnictwa
  • UMCS
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 162
ISBN
  • 9788322793169
Model
  • miękka