Zdjęcie Targroch Kakao kruszone ziarna kakaowca 100G - Bobolice

Targroch Kakao kruszone ziarna kakaowca 100G Bobolice

Kakao kruszone Targroch 100 g Kakao kruszone Targroch 100 g kod producenta: 5903229008091 Najczystsza forma czekolady bez dodatków. Bogate źródło antyoksydantów i magnezu. Idealne do deserów, owsianek i śniadań. Masa netto: 100 g. Kakao kruszone Targroch 100 g Kakao to najpewniej produkt lubiany …

Ostatnia znana cena: 23,90 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Kakao kruszone Targroch 100 g Kakao kruszone Targroch 100 g kod producenta: 5903229008091 Najczystsza forma czekolady bez dodatków. Bogate źródło antyoksydantów i magnezu. Idealne do deserów, owsianek i śniadań. Masa netto: 100 g. Kakao kruszone Targroch 100 g Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw. Czekolada w najczystszej postaci Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) to z niego otrzymujemy kakao i masło kakaowe. Dzięki owocom drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej możemy cieszyć się najbardziej popularną na świecie słodkością – czekoladą. Owoce kakaowca stanowią owalne jagody, których wymiary są dość pokaźne, bo stanowią około 25 na 10 centymetrów. Oglądając owoce kakaowca można odnieść wrażenie, że patrzy się na przerośniętego ogórka w kształcie piłki futbolowej. Owoc kakaowca w swoim wnętrzu kryje 20 do 60 ziaren. To właśnie pokruszone ziarno kakao stanowi najbardziej pożądany i najszlachetniejszy składnik czekolady. Super zdrowy produkt Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym. Kruszone kakao poproszę! Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe. Kruszone kakao jest źródłem: Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Składniki: Pokruszone ziarna kakao W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tar-Groch
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański