Dary Natury AGAR-AGAR 30g Bobolice

4,84
32 opinie

AGAR AGAR - naturalny zamiennik żelatyny - 30G Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw. Pierwszy …

od 14,24 Najbliżej: 31 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

AGAR AGAR - naturalny zamiennik żelatyny - 30G Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw. Pierwszy raz agar wyodrębniono i wykorzystano na Dalekim Wschodzie w XVII w. w Japonii. W Europie zaczęto go używać dopiero w XIX wieku jako podkład do pożywek bakteriologicznych. Jest on  bezzapachowy, bezsmakowy  i wydajniejszy od żelatyny. W dodatku to produkt w pełni  naturalny , z którego śmiało mogą korzystać  wegetarianie i weganie . Agar jest w pełni bezpieczny, jeśli spożywamy go w normalnej ilości, np. w postaci galaretek owocowych. Jednak przy większym spożyciu może on wykazać łagodne działanie przeczyszczające. Ten naturalny zamiennik żelatyny wykorzystuje się m.in. w przemyśle spożywczym przy produkcji słodyczy, farmaceutycznym – jako środek powodujący rozpad tabletek oraz w przemyśle kosmetycznym. Używany jako zagęszczacz, naturalny konserwant, do żelowania, posiada specyficzną dla siebie zdolność obniżania wartości kalorycznych w połączonych z nim produktach. Znajduje szerokie zastosowanie do wyrobu lodów, kremów, dżemów, konfitur, syropów, konserw, majonezu, piwa i wina oraz do produkcji kosmetyków, pasty do zębów a nawet do niektórych farb i lakierów. ZALETY: pochodzi ze źródła roślinnego 10 razy wydajniejsza od żelatyny (15g wystarcza na 0,5 l płynu aby powstała galaretka) nadaje się do diety wegetariańskiej i wegańskiej ma 8-mio krotnie silniejsze właściwości żelujące niż żelatyna daje uczucie uczucie pełności, które może wspomagać odchudzanie to naturalny regulator i regenerator układu pokarmowego, pomaga w codziennym opróżnianiu i trawieniu działa antybakteryjnie ma bardzo mało kalorii jest bogaty w witaminy – A,C,D,K jest największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd. pomaga wyeliminować zbędny cholesterol oczyszcza organizm z metali ciężkich, środków trujących oraz substancji radioaktywnych obniża przyswajalność spożywanych tłuszczy oraz rozkładają nadmiar tłuszczu aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie Sposób użycia: - 1 łyżeczkę (około 5g) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu. - Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1 - 2 minuty i odstawić w chłodne miejsce. Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z formy płynnej na stałą. Polecany także do dań wegetariańskich. UWAGA! agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach! Agar-agar można wykorzystać do: przygotowywania galaretek zagęszczania sosów, napojów dań, w których wykorzystuje się żelatynę pochodzenia zwierzęcego jako jej zamiennik herbaty - Japończycy dodają agar-agar do herbaty, po wypiciu której pęcznieje ona w żołądku i daje uczucie sytości tworzenia jadalnych kulek w kuchni molekularnej (wkrop zakraplaczem agar-agar do zimnej oliwy - otrzymasz wyjątkowy kawior) odchudzania - agar-agar dodany do potraw pęcznieje w żołądku dając uczucie sytości. przygotowywania przetworów takich jak: galaretki, dżemy, konfitury tężeje w temperaturze pokojowej zetnie się nawet z kiwi, które uniemożliwia proces zastygania w przypadku żelatyny W 100g Agaru to: 306 kcal, 80g węglowodanów, 8g błonnika i 0,5g tłuszczów (głównie omega-3) oraz śladowe ilości białka. Zawiera również kwas foliowy, witaminy K, E, B6 oraz ryboflawiny. Agar zawiera także niewielkie ilości manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Zawiera śladowe ilości składników mineralnych, tj.: jod, sód, potas, wapń, magnez, mangan, cynk, żelazo oraz wysoką zawartość błonnika pokarmowego, korzystnie oddziaływującego i regulującego pracę układu pokarmowego. Skład: agar - wyciąg z alg morskich 100% Opakowanie: 30g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Waga (g)
  • 30
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 10
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera laktozy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Dary Natury AGAR-AGAR 30g Bobolice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,84 na podstawie 32 opinie
  • a...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    pierwsz raz korzystałam mega
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Anna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    zgodnie z opisem
  • r...w
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    jeszcze nie przetestowałam
  • E...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zgody z opisem
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    agar, polecam.