Twardy Orzech Daktyle Medjoul La Palma 1kg Błonie

Daktyle z pestką Medjoul Jumbo 1kg JAKOŚĆ Klasa I Wiemy już, że jedzenie owoców ma wiele korzyści zdrowotnych, więc kiedy coś jest nazywane "owocem mocy natury", jak daktyle Medjoul, to musi być prawdziwa sprawa, prawda? Cóż, daktyle Medjoul nie zawodzą. Pełne witamin, minerałów i błonnika, …

od 39,05 Najbliżej: 20 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Daktyle z pestką Medjoul Jumbo 1kg JAKOŚĆ Klasa I Wiemy już, że jedzenie owoców ma wiele korzyści zdrowotnych, więc kiedy coś jest nazywane "owocem mocy natury", jak daktyle Medjoul, to musi być prawdziwa sprawa, prawda? Cóż, daktyle Medjoul nie zawodzą. Pełne witamin, minerałów i błonnika, korzyści dla zdrowia są niezwykłe. Te jadalne słodkie owoce palmy daktylowej są świetnymi naturalnymi słodzikami i zamiennikami cukru, ale są nie tylko pyszne. Udowodniono również, że obniżają poziom cholesterolu i poprawiają zdrowie kości - to tylko kilka z wielu powodów, dla których warto dodać suszone lub świeże daktyle Medjoul do swojej diety. Daktyle od tysiącleci są podstawowym pożywieniem na Bliskim Wschodzie i w Dolinie Indusu. Korzyści zdrowotne 1. Obniżenie poziomu cholesterolu Jedną z głównych potencjalnych korzyści z daktyli Medjool jest obniżenie poziomu niezdrowego cholesterolu. Kiedy jesz daktyle, zwiększasz spożycie nierozpuszczalnego i rozpuszczalnego błonnika, co z kolei może znacznie obniżyć twój naturalny poziom cholesterolu - zwłaszcza LDL ("złego") cholesterolu. Jak wiemy, cholesterol LDL jest głównym czynnikiem przyczyniającym się do ataków serca, chorób serca i udarów, dzięki czemu te pyszne daktyle są świetną opcją dla zdrowia serca. 2. Zapobieganie i zmniejszanie zaparć Jeśli czytasz listę najlepszych pokarmów, które łagodzą zaparcia, nie zdziw się, jeśli zobaczysz na niej daktyle. Wysoka zawartość błonnika w daktylach Medjool sprawia, że są one rozsądnym wyborem, jeśli chodzi o regularność. Jeśli nie ma bólu ani krwawienia, zaparcia to często znak, że Twoja dieta po prostu potrzebuje więcej błonnika. W zależności od wieku i płci, Institute of Medicine zaleca od 19 do 38 g błonnika dziennie. Jednak większość Amerykanów nie stosuje się do tych zaleceń, często otrzymując tylko połowę tego, co powinni codziennie. Daktyle zawierają żywność o wysokiej zawartości rozpuszczalnego błonnika, który wspiera regularne wypróżnienia, dodając objętości stolcom i pomagając im szybciej przemieszczać się przez jelita. Następnym razem, gdy będziesz szukać naturalnego środka na zaparcia, spróbuj Medjool przez kilka dni. 3. Naturalny wzmacniacz energii Potrzebujesz nowej przekąski przedtreningowej lub zdrowej opcji potreningowej? Spróbuj energetycznych daktyli Medjool. Kiedy spróbujesz daktyli Medjool, nie będziesz zaskoczony, że daktyle zawierają więcej cukru niż wiele innych owoców. Daktyle zawierają jednak naturalne cukry, takie jak fruktoza, glukoza i sacharoza. Cukry te są łatwo przetwarzane i wykorzystywane przez organizm na energię. Zjedzenie kilku daktyli Medjool lub włączenie ich do przekąski to świetny pomysł, gdy szukasz zdrowego zastrzyku energii. Na całym świecie daktyle są używane na popołudniową przekąskę, aby zapobiec zmęczeniu. Zamiast sięgać po kolejną filiżankę kawy, wypróbuj przepis na zielone smoothie, które zawiera kilka daktyli Medjool. 4. Obniżenie poziomu trójglicerydów Daktyle Medjool mogą dać Twojemu sercu zdrowy zastrzyk energii. W badaniu opublikowanym w Journal of Agricultural and Food Chemistry stwierdzono, że daktyle Medjool są bogate w właściwości antyoksydacyjne w warunkach in vitro. Dziesięć zdrowych osób spożywało 100 gramów daktyli Medjool lub Hallawi codziennie przez cztery tygodnie. Według badania spożycie daktyli Medjool zmniejszyło poziom trójglicerydów we krwi wśród uczestników. Triglicerydy to rodzaj tłuszczu (lipidu) znajdującego się we krwi. Wysoki poziom trójglicerydów może zwiększyć ryzyko chorób serca, dlatego ważne jest, aby utrzymać poziom trójglicerydów na normalnym poziomie (mniej niż 150 miligramów na decylitr). 5. Alternatywna naturalna substancja słodząca Gdyby natura miała prawdziwą cukiernię, daktyle Medjool byłyby na pierwszym miejscu. Kiedy jesz daktyla Medjool, może być trudno zdać sobie sprawę, że jest to właściwie kawałek owocu, ponieważ ma tak słodką jakość. Daktyle Medjool są niezaprzeczalnie słodkie, ale w całkowicie nieprzetworzony sposób - więc tak długo, jak nie przesadzisz, nie ma winy związanej z tymi karmelkami jako suszonymi owocami Badania pokazują, że istnieje bezpośredni związek między zwiększonym spożyciem cukru w pożywieniu a zwiększonym poziomem cukrzycy. Wszyscy powinniśmy dążyć do ograniczenia spożycia cukru i mieć na uwadze jego źródła. Pyszny owoc taki jak daktyl Medjool stanowi naprawdę satysfakcjonującą alternatywę dla jedzenia słodyczy czy przesłodzonych ciast. 6. Poprawa zdrowia kości Znaczna ilość kluczowych minerałów znajdujących się w daktylach Medjool czyni je supergwiazdami, jeśli chodzi o wzmacnianie kości i zwalczanie bolesnych i wyniszczających chorób kości, takich jak osteoporoza. Po pierwsze, daktyle są bogate w wapń, który jest niezbędny do rozwoju i utrzymania silnych zębów i kości. Wapń wspiera również serce, nerwy, mięśnie i inne układy organizmu, a prawdopodobnie wiadomo, że pomaga zapobiegać osteoporozie. Data również żywności wysokiej zawartości fosforu, które, w połączeniu z wapniem, pomóc zoptymalizować wzmocnienie kości. Fosfor jest również potrzebny, aby pomóc w zrównoważeniu i wykorzystaniu innych witamin i minerałów, w tym witaminy D, jodu, magnezu i cynku. Gdy ludzie zaczynają się starzeć, a ich kości stają się słabsze, utrzymanie diety o wysokiej zawartości wapnia i fosforu może zapobiec nieprzyjemnemu rozpadowi kości. Regularne spożywanie daktyli Medjool jest jednym ze sposobów na zwiększenie spożycia wapnia i fosforu. 7. Bogate źródło korzystnych fitochemikaliów Przegląd naukowy opublikowany w czasopiśmie Food Research International ujawnia imponujący profil fitochemiczny daktyli, który obejmuje antocyjany, fenole, sterole, karotenoidy, procyjanidyny i flawonoidy. Te bioaktywne związki występujące w roślinach znane są z licznych korzystnych wpływów na zdrowie człowieka. W rzeczywistości, Amerykański Instytut Badań nad Rakiem podkreśla następujące potencjalne korzyści wynikające z zastosowania fitoskładników na podstawie badań laboratoryjnych Stymulacja układu odpornościowego Zapobieganie przekształcaniu się substancji, które spożywamy, pijemy i którymi oddychamy w substancje rakotwórcze Zmniejsza rodzaj stanu zapalnego, który zwiększa prawdopodobieństwo rozwoju raka Zapobieganie uszkodzeniom DNA Zmniejsza tempo wzrostu komórek nowotworowych Lepsza regulacja hormonów

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Twardy Orzech
Rodzaj
  • Daktyle
Waga (g)
  • 1000
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 50
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera oleju palmowego