Essensey Kolagen Forte 12500 mg 400g Bełchatów

ESSENSEY KOLAGEN FORTE 12 500 mg 12 500 mg kolagenu w porcji dziennej Przyjemny smak mango-pomarańcza Bez konserwantów Wyprodukowano w Zakładzie Certyfikowanym Doskonała rozpuszczalność Zakład certyfikowany ISO 22 000 ISO 9001 Przyjemny smak i zapach Bogaty skład Bez konserwantów Suplement diety …

od 46,16 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 8

Oferta sklepu

Opis

ESSENSEY KOLAGEN FORTE 12 500 mg 12 500 mg kolagenu w porcji dziennej Przyjemny smak mango-pomarańcza Bez konserwantów Wyprodukowano w Zakładzie Certyfikowanym Doskonała rozpuszczalność Zakład certyfikowany ISO 22 000 ISO 9001 Przyjemny smak i zapach Bogaty skład Bez konserwantów Suplement diety ESSENSEY KOLAGEN FORTE 12 500 mg zawiera witaminę C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki i skóry, naczyń krwionośnych, kości, zębów, dziąseł. [1] Suplement diety o przyjemnym smaku i zapachu (mango-pomarańcza), który charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością Bez konserwantów Zawiera 12 500 mg kolagenu w porcji dziennej Bogaty skład: kolagen, witaminę C, MSM, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny i kwas hialuronowy Opakowanie produktu zawiera 20 porcji, które wystarczą na 20 dni regularnej suplementacji Suplement diety ESSENSEY zawiera witaminę C, która przyjmowana regularnie: - pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki i skóry, naczyń krwionośnych, kości, zębów, dziąseł [1] -pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym [1] Kolagen Kolagen to strukturalne białko zewnątrzkomórkowe, które stanowi niemal 1/3 całkowitej ilości białka w organizmie człowieka. Wyróżnionych jest 28 typów kolagenu, z czego najbardziej powszechnym jest kolagen typu I, który występuje w skórze, kościach, ścięgnach i więzadłach. [3,4] W produkcie Kolagen Forte 12 500 mg znajduje się hydrolizat kolagenu typu I. MSM MSM to inaczej siarka organiczna lub metylosulfonylometan. Jest on lotnym składnikiem cyklu siarkowego i stanowi jedno ze źródeł siarki w diecie. [6] MSM naturalnie występuje w żywności np. w rybach, niepasteryzowanym mleku, surowych warzywach. Pod wpływem obróbki termicznej ulega zniszczeniu. [7] Siarczan glukozaminy Glukozamina to związek wytwarzany w organizmie z glukozy i glutaminy. Jest ona częstym składnikiem tkanek i wydzielin ludzkiego organizmu. [9] Syntetyzowana jest w stosunkowo niedużych ilościach, a z wiekiem jej wytwarzanie może się zmieniać. [9] Glukozamina jest substratem do syntezy glikozaminoglikanów i proteoglikanów, które są związkami obecnymi w substancji międzykomórkowej chrząstki. [9] Glukozamina najczęściej dostępna jest w formie siarczanu, chlorowodorku lub N-acetyloglukozaminy. [9] Siarczan chondroityny Siarczany chondroityny stanowią ponad 80% glikozaminoglikanów chrząstki stawowej. [8] Proteoglikany zawierające siarczan chondroityny znajdują się również w aorcie, mięśniach szkieletowych, oku, płucach i mózgu. Z wiekiem może zmieniać się zawartość siarczanu chondroityny w chrząstce. [8] Witamina C To witamina rozpuszczalna w wodzie, która nazywana jest także kwasem askorbinowym. Odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu organizmu człowieka. [2] Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, dzięki czemu wspiera funkcjonowanie chrząstki i skóry. [1] Dodatkowo wspiera układ odpornościowy i pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. [1] Kwas hialuronowy Kwas hialuronowy to związek występujący naturalnie w organizmach żywych. W ciele człowieka podlega stałej wymianie, a z wiekiem zmienia się jego ilość. [5] Znajduje się m.in w stawach, ścianach naczyń krwionośnych, ciałku szklistym oka, a także w skórze. [5] ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci Janda, Katarzyna, Magdalena Kasprzak, and Jolanta Wolska. "Witamina C–budowa, właściwości, funkcje i występowanie." Pom. J. Life Sci 61.4 (2015): 419-425. Żelaszczyk, Dorota, Anna Waszkielewicz, and Henryk Marona. "Kolagen–struktura oraz zastosowanie w kosmetologii i medycynie estetycznej." Estetol. Med. Kosmetol 2.1 (2012): 14-20. Malejczyk, Jacek. "Budowa i immunologia tkanki chrzæstnej." Acta Clinica 1 (2001): 15-22. Olejnik, Anna, Joanna Gościańska, and I. Nowak. "Znaczenie kwasu hialuronowego w przemyśle kosmetycznym i medycynie estetycznej." Chemik 66.2 (2012): 129-13 Parcell S., Sulfur in human nutrition and applications in medicine. Alternative Medicine Review, 2002, Feb;7(1):22-44. PMID: 11896744. Wydro, D. (2016). Nutraceutyki XXI wieku–Cellfood. Acad Aesthet Anti-Aging Med, 1, 61-70 ZEYLAND, JOANNA, et al. Budowa i zastosowanie wybranych glikozoaminoglikanów. Medycyna Weterynaryjna, 2006, 62.02: 139-144. Miller, Karla L., and Daniel O. Clegg. "Glucosamine and chondroitin sulfate." Rheumatic Disease Clinics 37.1 (2011): 103-118.

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Trec Nutrition
Pojemność
  • 400 g
Porcja
  • 20g
Ilość porcji w opakowaniu
  • 20
Smak
  • Mango
  • Owocowy
  • Pomarańcz
Rodzaj
  • Kolagen
Forma
  • Proszek
Cechy
  • Bez aspartamu
Postać
  • Proszki