Wędzarnia Borniak UWDW-150 WiFi Andrychów

Wędzarnia Domowa Cyfrowa Borniak UWDW-150 WiFi z Sondami kat. UWDW-150 Wędzarnia Cyfrowa Borniak UWDW-150 WiFi z dwoma Sondami to nowoczesna komora wędzarnicza wyposażona w elektroniczny system kontrolowania temperatury w komorze wędzarniczej oraz bezpośrednio w wędzonych potrawach. Domowe wędzenie …

od 6 310 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Wędzarnia Domowa Cyfrowa Borniak UWDW-150 WiFi z Sondami kat. UWDW-150 Wędzarnia Cyfrowa Borniak UWDW-150 WiFi z dwoma Sondami to nowoczesna komora wędzarnicza wyposażona w elektroniczny system kontrolowania temperatury w komorze wędzarniczej oraz bezpośrednio w wędzonych potrawach. Domowe wędzenie różnych produktów staje się coraz bardziej popularne, a wędzarnie Borniak nadają się do tego idealnie. Sterowanie Cyfrowe PID Simple z funkcją WiFi oraz sondami Wbudowany elektroniczny system sterowania wędzarnią znacznie ułatwia jej obsługę i poprawia warunki wędzenia. Elektroniczny sterownik Simple czuwa nie tylko nad skuteczną pracą generatora produkującego wędzarniczy dym, ale także nad temperaturą. Wszystko to sprawia, że wędzarnia Borniak UWDW-150 jest praktycznie bezobsługowa. Dzięki 2 sondom temperatury rdzenia i możliwości obsługi przez aplikację BorCook Smoker Borniak BBDSW-150 jest praktycznie bezobsługowy. Temperatura procesu wędzenia oraz jego czas jest tu pod stałą kontrolą dzięki zdalnemu sterowaniu i ciągłemu monitorowaniu procesu wędzenia. Pełna kontrola przez WiFi – sterowanie wędzarnią z poziomu intuicyjnej aplikacji mobilnej (iOS / Android) umożliwia ustawianie temperatury, czasu i generatora dymu z dowolnego miejsca. Sterowanie Klasyczne Manualne - Możemy także sterować wędzarnią klasycznie z poziomu urządzenia bez logowania się do BorCook i korzystać z wyświetleń na ekranie sterownika Aplikację BorCook możemy wykorzystywać w dwóch wersjach: 1. Wersja Bezpłatna zapewnia : Zdalne sterowanie i monitorowanie procesu wędzenia Powiadomienia i przypomnienia 2. Wersja Abonamentowa zapewnia: Tworzenie i zapisywanie własnych programów Tryby WiFi / LAN Baza przepisów z bezpośrednim importem Lista zakupów, ulubione, wyszukiwarka Obsługa wielu urządzeń jednocześnie Cena wersji abonamentowej 10 EUR/rok (ok 45 ,-zł) Półki, Porzeczki i Haki W wędzarni Borniak UWDW-150 WiFi mamy możliwość wędzenia na 7 półkach równocześnie, dzięki bocznym 7 uchwytom do ich mocowania. Jest to szczególnie przydatne do wędzenia serów i ryb układanych na wędzarniczych półkach. Przy zastosowaniu wszystkich 7 półek odległość między półkami wynosi ok 9 cm. Jeśli nie jest ona wystarczająca dla wędzonych przez nas produktów, możemy dowolnie manewrować ilością półek by dostosować je do naszych potrzeb. Wędzarnia UWDW- 150 WiFi ma pojemność 150 L dzięki czemu przy umiejętnym rozłożeniu zmieścimy w niej nawet 20 kg wsadu mięsnego lub ok.16 kg kiełbasy. Wyroby możemy wędzić w pozycji leżącej lub w pozycji wiszącej na hakach dzięki wykorzystaniu poprzeczek. Grzałki komory wędzarniczej Komora wędzarni wyposażona jest w dwie grzałki o mocy 1400 wat, które pozwalają na osiągnięcie temperatury do 120°C. Włączają się one w zależności od ustawionej przez nas na sterowniku temperatury. Na wysokość temperatury w komorze ma również wpływ grzałka generatora dymu, która ma moc 110 W. Powoduje ona rozgrzewanie zrębek wędzarniczych, aby produkowały czysty wędzarniczy dym. Działanie tej grzałki może rozgrzać komorę wędzarniczą nawet do 50°C. Generator dymu Generator wytwarza dym wędzarniczy powstający podczas spalania zrębków. Spirala przesuwa wiórki na grzałkę gdzie są one spalane i zrzucane do pojemnika znajdującego się poniżej. Proces ten odbywa się bez przerwy co gwarantuje doskonałe zadymienie komory podczas całego wędzenia i przekłada się na doskonałą jakość poddawanych wędzeniu wyrobów. Generator dymu podłączamy przewodem do panela sterowania, dzięki czemu wszystkie czynności związane z obsługą wędzarni wykonujemy za pomocą przełączników i głównego pokrętła. Zasypanie całego generatora wiórkami pozwoli na wędzenie nawet do ośmiu godzin. Po przeliczeniu można uznać że w zależności od rodzaju zrębek koszt jednej godziny wędzenia w wędzarni Borniak UWDW-150 WiFi mieści się między 0,95-1,45 zł/h Nowa Misa Odgrodowa Wędzarnię UWDW-150 WiFi wyposażono w nową misę odgrodową, usprawniającą przepływ powietrza oraz odprowadzanie tłuszczy. To bardzo ważny element wędzarni umieszczony w dolnej części komory nad grzałką generatora dymu. Tu gromadzą się skropliny powstające w wyniku oddziaływania wysokich temperatur na wędzone produkty. Konstrukcja misy odgrodowej umożliwia odprowadzenie tłuszczu do misy umieszczonej poniżej. Piętrowy układ otworów misy gwarantuje prawidłowy przepływ dymu wędzarniczego w całej komorze wędzarni. Nowe misy na tłuszcz i spalone zrębki W wędzarni zostały zastosowane nowe misy służące do odprowadzania wytapiających się soków oraz do resztek spalanych zrębek wędzarniczych. Misa na skapujące soki została teraz podwieszona na specjalnych uchwytach mocowanych do misy ociekowej po prawej stronie wędzarni. Dzięki temu soki są dokładniej odprowadzane i łatwiej je wyeliminować podczas wędzenia. Misa na spalone resztki zrębek jest teraz prostokątna i większa co ułatwia opróżnianie i czyszczenie podczas wędzenia. Izolacja ścian i drzwi wędzarni UWDW-150 WiFi Solidna konstrukcja wędzarni UWDW-150 WiFi ma na celu utrzymanie jak największej ilości ciepła w komorze wędzarniczej. Zmniejsza to zużycie energii elektrycznej i zdecydowanie obniża koszty wędzenia. Uzyskano to dzięki zastosowaniu podwójnych ścian komory wypełnionych wewnątrz pianką poliuretanową. Duże znaczenie mają również izolowane drzwi komory z zamknięciem na magnes. Solidna uszczelka silikonowa izolująca drzwi dodatkowo zatrzymuje ciepło wewnątrz urządzenia i nie wypuszcza dymu na zewnątrz. Zewnętrzne ścianki wykonane są z blachy Alu-Cynk, która z powodzeniem poradzi sobie ze zmiennymi warunkami panującymi na zewnątrz. Wewnątrz komora wędzenia wykonana jest z blachy nierdzewnej posiadającej atest do kontaktu z żywnością. Regulacja przepływu dymu Wędzarnia cyfrowa Borniak UWDW-150 WiFi wyposażona jest w kominek z szybrem służący do regulacji dymu w komorze. Każde wędzenie powinno odbywać się w kontrolowanych warunkach, a jednym z podstawowych czynników jest właśnie odpowiednia i powtarzalna ilość dymu. Na spodzie rury kominka znajduje się tacka której zadaniem jest wyłapywanie nieczystości skraplających się w kominie podczas wędzenia, by nie dopuścić ich do kontaktu z żywnością. Stopy lub Koła Nowe uchwyty montażowe ułatwiają regulację wysokości stóp wędzarni. W razie potrzeby można je także wymienić na kółka by bez noszenia można było zmieniać położenie wędzarni. Standardowo wędzarnia wyposażona jest w regulowane stopy. Koła nie wchodzą w skład wędzarni i można je dokupić w naszym sklepie. Jak obniżyć temperaturę w wędzarniach Borniak Wiele produktów wymaga wędzenia w temperaturach poniżej 50°C. To przede wszystkim ryby, sery i niektóre owoce. Aby uzyskać tak obniżoną temperaturę w komorze wędzarni Borniak musimy zastosować Przystawkę do wędzenia na zimno. To dodatkowe wyposażenie, pozwoli na zdecydowane obniżenie temperatury w komorze. Przystawka zimnego wędzenia to specjalny pojemnik, w którym umieszczamy wyjęty z wędzarni generator dymu. Dzięki temu grzałka generatora nie rozgrzewa już komory wędzarni. Teraz dym produkowany jest z dala od wędzarni i przesyłany do jej wnętrza elastyczną rurą spiro. Im bardziej rozciągnięta jest rura tym temperatura dymu wysyłanego do wędzarni jest bliższa temperatury zewnętrznej otoczenia. Przystawka nie wchodzi w skład wędzarni, jest oddzielnym produktem w naszym sklepie. Wszystkie wędzarnie Borniak i wędzone w nich produkty są zgodne z normą potwierdzającą jakość. Zawartość benzo[a]pirenu w uwędzonej kiełbasie wynosi 0,5 ug/kg. Nowe przepisy dopuszczają maksymalnie 2 ug/kg. Skład podstawowego zestawu wędzarni UWDW-150 WiFi : Szafa wędzarnicza UWDT-150 (Poj.150 L) Generator Dymu GD-01 Sterownik PID Simple 2 sondy temperatury rdzenia Zrębek wędzarniczych 10L ( co starczy na ok. 9 wędzeń) Poprzeczki do zawieszania 3x Misa odgrodowa usprawniającą przepływ powietrza oraz odprowadzanie tłuszczy Podwieszona miseczka ociekowa na wytapiające się soki Duża stalowa misa na spalone zrębki wędzarnicze i wodę Regulowane stopki regulacyjne z możliwością wymiany na kółka Miseczka na wodę 2x Uchwyty do przenoszenia 2x Kominek z szybrem Pokrywka do generatora dymu Ociekacz pod kominkiem Półka 1 sztuka Haki S (5 szt.) Haki podwójne (5 szt) Kabel zasilający Parametry techniczne Borniak UWDW-150 WiFi: Moc grzałek komory 1400W Sterowanie Cyfrowe (PID Simple z Aplikacją BorCook) Napięcie znamionowe 230V Bezpiecznik komory 8A Moc grzałki generatora 110W Bezpiecznik generatora 1,25A Pojemność zasypu generatora 2L Długość 515 mm Szerokość 713 mm Wysokość 1205 mm Pojemność komory wędzarniczej 150L Wymiary zewnętrzne (Długość X Szerokość X Wysokość) 540mm X 630mm X 1221mm Szerokość generatora dymu od ściany wędzarni 16 cm Wymiary wewnętrzne (Długość X Szerokość X Wysokość) 475mm X 530mm X 991mm Wysokość wewnętrzna komory wędzenia do okapnika : 755mm Maksymalny wsad ok. 20 kg Maksymalna Ilość półek 7 Średnica komina 100 mm Maksymalna temperatura 120 C Materiał AluCynk + Stal Nierdzewna Do użytku zewnętrznego Wymiary opakowania 60/56/105 cm Gwarancja 24 miesiące Waga 40 kg Dlaczego warto mieć wędzarnię Borniak UWDW-150 WiFi: Zewnętrzna konstrukcja - ALU-Cynk odporny na warunki atmosferyczne. Wewnętrzna konstrukcja - stal nierdzewna z atestem do kontaktu z żywnością. Szczelne drzwi z zamknięciem magnetycznym i uszczelką sylikonową. Pojemność komory wędzenia: 150 l (20 kg mięsa, ok 16 kg kiełbasy). Możliwość wędzenia: na półkach, poprzeczkach lub hakach Wydajny generator dymu GD-01 zapewniający spalanie zrębek i produkcję dymu Sterownik Simple by Borniak :optymalne i funkcjonalne sterowanie cyfrowe utrzymujące stabilną temperaturę podczas całego procesu wędzenia. BorCook Aplikacja do zdalnego sterowania procesem wędzenia. Grzałka komory i radiator - Odpowiadają za parametry grzewcze w komorze. Kominek z szybrem - Regulacja gęstości dymu w komorze. Ociekacz szybra - Eliminuje ściekający z kominka osad. Nowe stopki regulacyjne z możliwością wymiany na kółka, aby usprawnić przemieszczanie urządzenia. Nowa Misa Odgrodowa - usprawnia przepływ powietrza oraz odprowadzanie tłuszczy Nowa podwieszana misa ociekowa na skapujące soki Nowa duża misa na resztki spalonych zrębek wędzarniczych Energooszczędna – maksymalna moc wędzarni: 0,6 kW na godzinę użytkowania. Tania eksploatacja - 2 litry zrębek = maksymalnie 8 godzin wytwarzania dymu. Koszt zrębek- zależny od rodzaju drewna wędzarniczego od 0,95- 1,45 zł/h Czy wędzarnie firmy Borniak to dobry wybór ? Tradycyjne metody wędzenia są bezkonkurencyjne dlatego dążąc do perfekcji, stale poszerzamy ofertę i podnosimy jakość produktów oferowanych w naszym sklepie. Obecnie najwygodniejszymi pod względem użytkowania i ekonomi są wędzarnie Borniak. To polski producent wędzarni elektrycznych, które do produkcji dymu wykorzystują zrębki wędzarnicze wyselekcjonowane z drzew liściastych rosnących w czystych ekologicznie rejonach Polski. Spalane w wędzarniach Borniak zrębki produkują całkowicie naturalny, wolny od chemicznych dodatków, pyłów i zanieczyszczeń dym przenikający i konserwujący wędzone produkty. Zobacz jakie to proste Kupując na tej stronie otrzymasz książkę z przepisami do wędzenia gratis.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Borniak
Model
  • UWDW150
Wysokość (cm)
  • 75
Szerokość (cm)
  • 42
Głębokość (cm)
  • 49