Trek`N`Eat Żywność Liofilizowana Trek'N Eat Klopsiki Z Makaronem 350g Andrychów

Klopsiki mięsne z makaronem TREK'N EAT | Ready To Eat Kod: 35001002 Opis Klopsiki z makaronem to danie mięsne renomowanej marki TREK'N EAT, zachwycające smakiem i bogactwem wartości odżywczych. Delikatne klopsiki, wykonane z mięsa wołowego i drobiowego, idealnie łączą w sobie bogaty smak wołowiny i …

od 39,99 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Klopsiki mięsne z makaronem TREK'N EAT | Ready To Eat Kod: 35001002 Opis Klopsiki z makaronem to danie mięsne renomowanej marki TREK'N EAT, zachwycające smakiem i bogactwem wartości odżywczych. Delikatne klopsiki, wykonane z mięsa wołowego i drobiowego, idealnie łączą w sobie bogaty smak wołowiny i delikatność drobiu, a także dostarczają wysokiej jakości białka. Doskonale komponujący się z klopsikami makaron wykonany został z cenionej pszenicy durum, stanowiącej bogactwo białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych. Dzięki niemu danie dostarcza długotrwałej energii oraz zapewnia uczucie sytości przez odpowiednio długi czas. Produkt zawiera jeszcze bogatą w beta-karoten marchewkę, dla wspomagania zdrowej skóry, wzroku i układu odpornościowego, a całość otula aromatyczny sos pomidorowy. Posiłek należy do linii Ready to Eat to niezrównane połączenie komfortu, smaku i jakości. Poza podgrzaniem nie wymagają żadnego dodatkowego przygotowania, a w ostateczności - gdy nie ma innej możliwości - można je także zjeść na zimno (stąd określenie "Ready To Eat", a więc "gotowe do spożycia"). Dostarczane są w solidnych, ale łatwych do otwarcia opakowaniach, dzięki którym termin ich przydatności do spożycia wynosi 3 lata od daty produkcji. Dane techniczne - waga (g): 350; - wartość odżywcza dania (kcal): 504; Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna (kJ | kcal)604 | 144 Tłuszcz (w tym nasycone) (g)8,6 (1,5) Węglowodany (w tym cukry) (g)11,6 (3,2) Białko (g)4,8 Sól (g)1,3 Skład Makaron 30% (pszenica durum, białko jaja kurzego), woda, klopsiki 22% (mięso wołowe, drobiowe, woda, mąka pszenna, jajko, białko sojowe, sól, olej słonecznikowy, czosnek, przyprawy), marchew 7%, koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, mąka pszenna, sól, cukier, bazylia, cebula, czosnek, zagęszczacz: E415. Alergeny Gluten, jaja, soja. Termin przydatności do spożycia 2 - 3 lat. Sposoby przyrządzenia Podgrzewanie w kąpieli wodnej: umieść torebkę na kilka minut w garnku z gorącą wodą. Podgrzewanie w naczyniu: wlej zawartość torebki do odpowiedniego naczynia i podgrzej na kuchence. W torbie do podgrzewania: umieść w torbie do podgrzewania podgrzewacz oraz posiłek w zamkniętym opakowaniu. podgrzewaczem. Na zimno: danie można również spożyć na zimno prosto z torebki. Liofilizowane posiłki opracowano pierwotnie z myślą o branży kosmicznej, jednak od wielu lat są z powodzeniem stosowane także w branży outdoorowej. Są szczególnie cenione przez podróżników, ze względu na możliwość uzyskania smacznego, spełniającego wymagania odżywcze posiłku w niesłychanie prosty sposób (dania marki Trek'n Eat są już w praktyce gotowe - wystarczy je jedynie zalać wodą, przeważnie wrzącą). Ceni się je także za ich wyjątkowo niską wagę, aby umożliwić utrzymywanie swojego bagażu maksymalnie lekkim i małym. Liofilizacja to proces odwadniania pokarmu w niskiej temperaturze. Polega bowiem na zamrażaniu produktu, a następnie usuwaniu z niego cząsteczek lodu poprzez sublimację. Jest zatem przeciwieństwem konwencjonalnych metod polegających na odparowaniu wody za pomocą ciepła. Jest jednak skuteczniejsza od tradycyjnych metod suszenia, ponieważ pozwala zachować przez żywność więcej witamin i wartości odżywczych, a dodatkowo posiada dłuższą przydatność do spożycia (liofilizacja usuwa z żywności aż 98% wody, podczas gdy suszenie tradycyjne usuwa jedynie 70-80% wody). Ze względu na stosowanie niskiej temperatury w trakcie przetwarzania, liofilizacja umożliwia utrzymanie doskonałej jakości pokarmu. Pozwala na zachowanie przez żywność właściwej barwy, aromatu, witamin, wartości odżywczych oraz w dużej mierze kształtu. Dzięki niej udaje się także usunąć większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz - za sprawą bardzo niskiej wilgotności - zagwarantować wysoką ochronę przed rozwojem niepożądanej mikroflory (pożywienie jest zakonserwowane bez wykorzystania konserwantów). Proces ten umożliwia również dużą oszczędność gazu oraz wody, więc spożywanie liofilizowanych posiłków jest korzystne dla środowiska naturalnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek'N Eat
Rodzaj
  • Dania mięsne
Waga (g)
  • 350
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana