Ekogram Bio Skrobia Kukurydziana Ekologiczna 500g Alwernia

Do zagęszczania zup, sosów i nie tylko…! Nasza skrobia kukurydziana pozyskiwana jest z bielma ziaren kukurydzy pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych. Skrobia kukurydziana to wspaniały środek do zagęszczania zup, sosów, gulaszy, puddingów, kremów, czy kisieli. Jest również szeroko …

od 16,99 Najbliżej: 27 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Do zagęszczania zup, sosów i nie tylko…! Nasza skrobia kukurydziana pozyskiwana jest z bielma ziaren kukurydzy pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych. Skrobia kukurydziana to wspaniały środek do zagęszczania zup, sosów, gulaszy, puddingów, kremów, czy kisieli. Jest również szeroko stosowana w produkcji wypieków oraz syropu kukurydzianego. Skrobia kukurydziana jest naturalnie bezglutenowa, bezwonna i bezsmakowa , co pozwala udoskonalić konsystencję ulubionego przepisu bez wpływu na smak. Czy wiesz, że skrobia kukurydziana ma nawet dwukrotnie większą moc zagęszczania niż mąka pszenna ? Jedna łyżka skrobi kukurydzianej równa się dwóm łyżką mąki dlatego, chcąc zagęścić zupę lub sos, możesz użyć jej o połowę mniej. Pamiętaj! Skrobia kukurydziana może się zbrylać po zmieszaniu z gorącymi płynami. Jeśli chcesz otrzymać perfekcyjną konsystencję swojego dania i uniknąć zbrylania, najpierw wymieszaj skrobię z taką samą ilością zimnej wody w celu uzyskania zawiesiny, którą następnie możesz dodać do zupy lub sosu. Skrobia kukurydziana to produkt bezglutenowy i wegański , dlatego może być stosowana przez osoby z celiakią oraz wegan. W certyfikowanych uprawach ekologicznych zabrania się stosowania GMO oraz sztucznych środków ochrony roślin , dlatego dajemy Ci gwarancję, że nasza skrobia kukurydziana to produkt najlepszej jakości. Jak zrobić budyń czekoladowy? Przygotuj składniki: 2 szklanki mleka 1 żółtko 3 łyżki Kakao 100% BIO - Ekologicznego 5 łyżek BIO Skrobi Kukurydzianej - Ekologicznej 4 łyżki BIO Cukru Trzcinowego - Ekologicznego 1/3 łyżeczki BIO Wanilii - Mielonej - Bourbon 1,5 szklanki mleka zagotuj w rondelku z cukrem i wanilią. Pozostałe 0,5 szklanki zmiksuj ze skrobią kukurydzianą i żółtkiem, a następnie dodaj do gotującego się mleka. Zmniejsz moc palnika i mieszaj intensywnie, aż budyń zgęstnieje. Gotowy deser przelej do miseczek. Podawaj na ciepło lub na zimno. Informacje o produkcie Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki Składniki: BIO Kukurydza Kraj pochodzenia: Austria Ilość netto: 500g Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03. Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny. Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw. Skrobia kukurydziana wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1484 kJ / 354 kcal Tłuszcz

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Ekogram