Gluten na widelcu Aleksandrów Kujawski

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową. Książka Gluten na widelcu : • przedstawia …

od 15,02 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową. Książka Gluten na widelcu : • przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem, • wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić, • odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy, • podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten. Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć. Gluten na widelcu – Jeść, czy nie jeść? Cała prawda o modzie na dietę bezglutenową Odkryj naukowe fakty dotyczące glutenu i diety bezglutenowej w książce autorstwa światowej sławy eksperta w dziedzinie celiakii, Petera H.R. Greena oraz Rory'ego Jonesa. Publikacja ta dostarcza rzetelnych informacji, które pomogą zrozumieć, kiedy gluten jest szkodliwy, a kiedy może być bezpieczny. Dla kogo jest ta książka? Osoby z celiakią lub nietolerancją glutenu Osoby zainteresowane zdrowym odżywianiem Rodzice dzieci z problemami zdrowotnymi związanymi z glutenem Każdy, kto chce zrozumieć modę na dietę bezglutenową Co zyskasz dzięki tej publikacji? Dogłębną analizę objawów i dolegliwości związanych z glutenem Wiedzę na temat działania glutenu w organizmie Informacje, komu dieta bezglutenowa może pomóc, a komu zaszkodzić Praktyczne porady dotyczące leków, suplementów i produktów spożywczych Kluczowe tematy i obszary Analiza objawów związanych z glutenem Wpływ glutenu na zdrowie Dieta bezglutenowa – korzyści i zagrożenia Problemy zdrowotne związane z glutenem O Autorach Peter H.R. Green jest światowej sławy ekspertem w dziedzinie celiakii oraz dyrektorem Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia. Rory Jones to współautor, który wspiera badania i analizy dotyczące diety bezglutenowej. O Wydawcy Wydawnictwo Galaktyka specjalizuje się w publikacjach dotyczących zdrowia i stylu życia, oferując czytelnikom rzetelne i praktyczne informacje. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuGalaktyka sp. z o.o.Żeligowskiego 35/3790-644 Łódźinfo@galaktyka.com.pl42 639 50 18

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Peter H.R. Green, Jones Rory
Wybrane wydawnictwa
  • Galaktyka
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2016
Ilość stron
  • 300
Język oryginału
  • Angielski
ISBN
  • 9788375795516

Opinie Gluten na widelcu Aleksandrów Kujawski

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Kasia
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka naprawdę warta polecenia, wszystko dokładnie i ciekawie opisane. Dużo konkretów dzięki którym można się wiele nauczyć.
    • jakość wydania