Tradycje kulinarne Polski Żywiec

4,77
11 opinii

Książka Tradycje Kulinarne Polski Traktujemy jedzenie poważnie 1919 - Narodziny Legendy Niemal sto lat temu Herbert Johnson, inżynier z Ohio, wymyślił kolejne cudowne urządzenie, które miało zrewolucjonizować życie mistrzów kuchni i smakoszy, pierwszy elektryczny mikser dla gospodarstw domowych. …

od 69 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Książka Tradycje Kulinarne Polski Traktujemy jedzenie poważnie 1919 - Narodziny Legendy Niemal sto lat temu Herbert Johnson, inżynier z Ohio, wymyślił kolejne cudowne urządzenie, które miało zrewolucjonizować życie mistrzów kuchni i smakoszy, pierwszy elektryczny mikser dla gospodarstw domowych. Podczas testowania wynalazku, żona jednego z prezesów firmy, nieświadomie wymyśliła nazwę marki, mówiąc: „Bez względu na to, jak to nazwiecie, to najlepsza pomoc kuchenna (ang. „kitchen aid”), jaką miałam”. Tak narodziło się KitchenAid. Przez kolejne lata, inspirując się pracą zawodowych szefów kuchni, marka stale opracowywała innowacyjne rozwiązania i ulepszała je specjalnie dla smakoszy i kucharzy. Wszystkie urządzenia KitchenAid charakteryzują się doskonałym wykonaniem, wytrzymałością, wyrafinowanymi materiałami, solidną budową i najwyższą dbałością o szczegóły. Patrząc na stal nierdzewną i dotykając jej, mamy poczucie wytrzymałości i niezrównanej jakości. Wszystkie te elementy są w harmonijny sposób połączone z niezwykle staranną stylistyką, szczegółowością i uwagą zarówno w dużych, jak i małych urządzeniach. "Tradycje kulinarne Polski" "Tradycje kulinarne Polski" autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to fascynująca podróż przez historię i współczesność polskiej kuchni. Autorka, z pasją i erudycją, odkrywa przed czytelnikami bogactwo smaków, zapachów oraz tradycji związanych z polskim stołem. Od średniowiecznych przysmaków po współczesne interpretacje klasycznych dań, książka ta jest hołdem dla polskiej kultury kulinarnej, prezentując zarówno popularne dania, jak i te mniej znane, regionalne specjały. Przygotowana z dbałością o szczegóły, pełna inspirujących fotografii i przepisów, stanowi nie tylko przewodnik po historii polskiej kuchni, ale także zachętę do eksperymentowania we własnej. Tomaszewska-Bolałek, z niezwykłą precyzją i miłością do detalu, przekazuje czytelnikom esencję polskiej tradycji kulinarnej, sprawiając, że "Tradycje kulinarne Polski" stają się niezbędnym kompendium dla każdego, kto pragnie odkryć lub pogłębić swoją wiedzę na temat tej wyjątkowej kuchni.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wybrane wydawnictwa
  • Hanami
Okładka
  • Zintegrowana
Rok wydania
  • 2023
Ilość stron
  • 352
ISBN
  • 9788367799089

Opinie Tradycje kulinarne Polski Żywiec

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,77 na podstawie 11 opinii
  • m...n
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Piękna i bardzo ciekawa książka
    • podejście do tematu
  • k...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawe przepisy i ciekawie opisana kuchnia Polska.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
    • podejście do tematu
  • m...9
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Rewelacja! Dużo wiedzy i tradycyjnych przepisów.
    • fabuła
    • jakość wydania
  • k...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawa lektura, fajne przepisy
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
    • podejście do tematu
  • m...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo ciekawa książka
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
    • podejście do tematu