Zdjęcie Jadłonomia Kuchnia roślinna - Żywiec

Jadłonomia Kuchnia roślinna Żywiec

4,83
151 opinii

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i …

Ostatnia znana cena: 112,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu. "Mam na imię Marta, mam niewiele ponad 20 lat i mieszkam na warszawskim Mokotowie. Dwa lata temu zaryzykowałam i rzuciłam pracę w agencji reklamowej, żeby poświęcić się w całości blogowi - gotowanie, pisanie o kuchni dla prasy i prowadzenie warsztatów to teraz moja praca. Nareszcie wiem, że była to najlepsza decyzja w moim życiu, a dzięki niej wydałam książkę Jadłonomia kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan która doczekała się już trzech dodruków. W chwilach wolnych od gotowania spaceruję ze swoją mopsicą, chodzę na drinka z Jonem Hammem albo umawiam się do kina z Wesem Andersonem. Wciąż mam nadzieję, że Rene Redzepi pewnego dnia zostanie wegetarianinem. " Jadłonomia to blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty. Burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką a z kilku garści orzechów powstaje słodki sernik. Nie znajdziecie tutaj mięsa, ryb a od niedawna także na próżno możecie szukać tu nabiału, jajek i produktów pochodzenia zwierzęcego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Dymek Marta
Wybrani autorzy
  • Marta Dymek
Okładka
  • Twarda
Format
  • 22.0x28.0cm
Rok wydania
  • 2006
Ilość stron
  • 282
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788363696184

Opinie Jadłonomia Kuchnia roślinna

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 151 opinii
  • justek3087
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo ladnie wydana ksiazka kucharska. Wszstkie przepisy posortowane tematycznie. Brakuje mi tylko wiecej przepisow na desery, ciastka, ciasta - moze w kolejnej ksiazce? :-) Polecam!
    • bogata tresc
    • ladne wydanie
    • proste i smaczne przepisy
  • Mtur
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka pięknie wydana, dobrze używa się jej w kuchni. Wygodna, bo sama się nie zamyka po otwarciu i leżeniu na blacie. Przepisy są super. Czasem produkty są trudne do zdobycia, ale warto kupić żeby uczyć się nowych potraw.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka ładnie wydana, z ciekawymi zdjęciami. Podoba mi się układ potraw, łatwo znaleźć to, co nas w danej chwili interesuje. Z przepisów korzystałam już wcześńiej, na blogu autorki pod tą samą nazwą. Są świetne. Polecam!
  • Anonimowy
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    W książce można znaleźć wiele przepisów, jak i rad, gdzie można kupić dane artykuły, które nie są dostępne we wszystkich sklepach. Wszystkie przepisy są dokładnie opisane krok po kroku, piękne zdjęcia :)
  • Monika
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książkę wcześniej widziałam więc wiedziałam czego się spodziewać. Bardzo duża ilość przepisów dla wegetarian, ale nie tylko. Pasztety warzywne genialne!
    • doskonałe wydanie
    • świetne przepisy