Catler Nóż Santoku (DMS 178) Żywiec

      DMS SANTOKU KNIFE JAPOŃSKI NÓŻ SANTOKU Japoński nóż Santoku jest przeznaczony przede wszystkim do przygotowania japońskich potraw. Santoku po japońsku znaczy trzy zastosowania - poradzi sobie z krojeniem, rozbijaniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.  Długość 178/313 …

od 599,90 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

      DMS SANTOKU KNIFE JAPOŃSKI NÓŻ SANTOKU Japoński nóż Santoku jest przeznaczony przede wszystkim do przygotowania japońskich potraw. Santoku po japońsku znaczy trzy zastosowania - poradzi sobie z krojeniem, rozbijaniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.  Długość 178/313 mm.  ZALETY DMS SANTOKU KNIFE PRZEZNACZONA PRZEDE WSZYSTKIM DO PRZYGOTOWYWANIA AZJATYCKICH POTRAW. NADAJE SIĘ DO KROJENIA, ROZDRABNIANIA, ROZBIJANIA MIĘSA, WARZYW I RYB 178/313 MM PODSTAWOWY OPIS Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany. Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu. Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach. Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego. SPECYFIKACJA TECHNICZNA Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość- Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU. Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową. JAPOŃSKI NÓŻ SANTOKU Japoński nóż Santoku jest przeznaczony przede wszystkim do przygotowania japońskich potraw. Santoku po japońsku znaczy trzy zastosowania - poradzi sobie z krojeniem, rozbijaniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.  RĘKOJEŚĆ NOŻY Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.  @media only screen and (max-width: 720px){ .lnd_media { width: 100%!important; } } .lnd_article-main { width: 1350px; margin: 0 auto; } @media only screen and (max-width: 720px) { .lnd_article-main { width: 100%!important; } } POZOSTAŁE AKCESORIA KUCHENNE MARKI | CATLER

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Catler
Model
  • DMS 178/313 MM
Rodzaj
  • Noże uniwersalne
Kolor
  • Brązowe
Długość ostrza
  • 17,8 cm
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali
Liczba noży w zestawie
  • 1
Opakowanie
  • W pudełku