Catler Nóż kuchenny Gyuto (DMS 203) Żywiec

      DMS CHEF KNIFE JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy. Nadaje się do wielu zastosowań, jest bardzo mocny i ostry, i dlatego jest idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw.  Długość 203/338 …

od 599,90 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

      DMS CHEF KNIFE JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy. Nadaje się do wielu zastosowań, jest bardzo mocny i ostry, i dlatego jest idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw.  Długość 203/338 mm.  ZALETY DMS CHEF KNIFE UNIWERSALNY JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY IDEALNY DO KROJENIA MIĘSA, RYB I WARZYW 203/338 MM PODSTAWOWY OPIS Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany. Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu. Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach. Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego. SPECYFIKACJA TECHNICZNA Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość- Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU. Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową. JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy. RĘKOJEŚĆ NOŻY Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.  @media only screen and (max-width: 720px){ .lnd_media { width: 100%!important; } } .lnd_article-main { width: 1350px; margin: 0 auto; } @media only screen and (max-width: 720px) { .lnd_article-main { width: 100%!important; } } POZOSTAŁE AKCESORIA KUCHENNE MARKI | CATLER

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Catler
Model
  • DMS 203/338 mm
Rodzaj
  • Noże szefa kuchni
Kolor
  • Brązowe
Długość ostrza
  • 20,3 cm
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali
Liczba noży w zestawie
  • 1
Opakowanie
  • W pudełku