Celiko Ciasto Bezglutenowe Kruche 200G Warszawa

SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól. OPIS Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W …

od 3,99 Najbliżej: 0,7 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól. OPIS Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1515 kJ / 362 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87 g w tym cukry: 26 g Białko: 1,7 g Sól: 0,7 g SPOSÓB PRZYGOWOWANIA Ciasteczka: - 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego - 2 żółtka - 40 g schłodzonego MASŁA (1/5 kostki) - bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada Wykonanie: - Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane MASŁO, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w "kulkę". - Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min. - Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o grubości ok. 1 cm - Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć) - Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe. - Ciasteczka piec w temperaturze 180 st. C ok. 15 minut. Ciasto kruche z owocami: - 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego - 60 g masła - 1 jajo - 1/2 opakowania cukru wanilinowego Celiko - 2 łyżki MLEKA lub wody, owoce (wg uznania np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli. Wykonanie: - Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, MASŁA, żółtka i MLEKA (ilość dodanego MLEKA zależy od wielkości JAJA, dlatego należy je dodawać małymi porcjami) - 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę - Położyć cząstki owocówi posypać cukrem wanilinowym. - Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. - Pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta. - Piec w temperaturze 200 st. C przez ok. 30 minut. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję, mleko i ich pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Celiko
Typ produktu
  • Słodycze
Waga (g)
  • 200
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa
Cechy
  • Nie zawiera glutenu

Opinie Celiko Ciasto Bezglutenowe Kruche 200G Warszawa

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 9 opinii
  • d...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetne w smaku i proste w użyciu, polecam zrobić z dwóch paczek na raz, bo z jednej jest malutka porcja
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • e...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo donte
  • e...d
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • s...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • m...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.