Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła 120g Toruń

Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka peklująca z przyprawami idealnie sprawdzająca się podczas przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Peklowanie pozwoli Ci na zachowanie apetycznych walorów smakowych i aromatycznych potraw, a także na utrzymanie ich w stabilności mikrobiologicznej. …

od 6,50 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka peklująca z przyprawami idealnie sprawdzająca się podczas przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Peklowanie pozwoli Ci na zachowanie apetycznych walorów smakowych i aromatycznych potraw, a także na utrzymanie ich w stabilności mikrobiologicznej. Zawarte w mieszance zioła sprawiają, że smak domowych wędlin jest doskonały i wyjątkowy - już nigdy nie sięgniesz po wędliny ze sklepowych półek! Opakowanie pekli o gramaturze 120 g wystarczy na przygotowanie wędlin z 5kg mięsa, a jej użycie jest naprawdę proste! Jasny skład bez glutaminianu i cukru gwarantuje Ci natomiast pewność, że wybierając ten produkt, zaserwujesz na swoim stole dania zdrowe i o wiadomym składzie! Składniki: sól niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, gorczyca, pieprz czarny, pieprz biały, gałka muszkatołowa), substancja przeciwzbrylająca: E 536, azotyn sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów. Przepis na 5 kg kiełbasy szynkowej: Składniki: 3 kg mięsa z szynki, 1,5 kg łopatki (można zastąpić mięsem z golonki bez skóry), 0,5 kg boczku, 1 opakowanie Pekli do kiełbasy szynkowej Przygotowanie: Mięso z szynki pozbaw błon, tłuszczu i pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Łopatkę zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm, a chudsze kawałki pokrój w kostkę lub zmiel przez szarpak. Boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Połącz wszystkie mięsa, dodaj 0,5 L zimnej wody i zawartość opakowania Pekli. Całość wyrabiaj dokładnie min. przez 15 minut. Farsz mięsny przykryj niezbyt szczelnie i pozostaw w lodówce na dobę. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w calu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz, wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek. Dodatkowe informacje: Marka: Browin Rodzaj: Mieszanka Waga (g): 120 Wydajność (kg): 5

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Model
  • 410026
Waga (g)
  • 120
Cechy
  • Brak

Opinie Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła 120g Toruń

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia