Zdjęcie El Pajaro Yerba Mate Mas Energia 400G - Świdnica

El Pajaro Yerba Mate Mas Energia 400G Świdnica

Yerba Mate El Pajaro Mas Energia 400g Dystrybutor: "Oranżada" Robert Derlatka, ul. Ślusarska 10/7 05-480 Karczew index: YER23 To mocna i zarazem smaczna yerba mate dla miłośników głębokiego smaku tradycyjnej elaborady z czymś ekstra. Paragwajska yerba mate El PAJARO MAS ENERGIA to mocna, tradycyjna …

Ostatnia znana cena: 18,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Yerba Mate El Pajaro Mas Energia 400g Dystrybutor: "Oranżada" Robert Derlatka, ul. Ślusarska 10/7 05-480 Karczew index: YER23 To mocna i zarazem smaczna yerba mate dla miłośników głębokiego smaku tradycyjnej elaborady z czymś ekstra. Paragwajska yerba mate El PAJARO MAS ENERGIA to mocna, tradycyjna elaboarada. Ta paczka jest pełna życiodajnej siły. To propozycja dla osób ceniących sobie klasyczny smak i tenże sposób przygotowywania naparu z suszu yerba mate. Zbierana jest na czystych, nieskażonych cywilizacją plantacjach w departamencie ITAPUA w sąsiedztwie rezerwatu Reserva Nacional - Parque San Rafael, który jest pozostałością Atlantyckiego Lasu Deszczowego, tak niezmiernie ważnego dla całego ziemskiego ekosystemu. El Pajaro nie jest w żaden sposób modyfikowana. Jest idealną alternatywą dla kawy, ponieważ równie dobrze pobudza, w zamian nie wypłukując z organizmu magnezu. MAS ENERGIA w odróżnieniu od jej paragwajskich sióstr charakteryzuje się mniej gorzkim smakiem. Dostarcza cennej energii, którą kumuluje w swych krzewach na nasłonecznionych plantacjach południowego Paragwaju. Smak i aromat yerba mate: Smak naparu jest mocny i niezwykle głęboki, z wyczuwalną, ale jednocześnie nie nazbyt silną gorzką nutą. Wyczuwalne są też naturalne aromaty owocowe powodujące przepiękny zapach i samego suszu i naparu. Warto podkreślić, że yerba mate długo zachowuje smak i intensywność i można ją spokojnie zalewać kilka razy. Dzięki bazie opartej na liściach z tradycyjnie uprawianych krzewów, zachowuje moc do 6 zalania. Pamiętaj, że drugie i trzecie zalanie są optymalne, a w pierwszym i ostatnim smaku jest najmniej. Sposób parzenia : Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Paragwaj, aromat naturalny. Susz zawierający listki i patyczki ostrokrzewu paragwajskiego, z niewielką ilością pyłu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Basilur
Rodzaj
  • Yerba Mate
Waga (g)
  • 400