Zdjęcie Łódzki Kwas Chlebowy na 7-10L podpiwek  - Sokołów Podlaski

Łódzki Kwas Chlebowy na 7-10L podpiwek Sokołów Podlaski

Kwas chlebowy to lokalny specjał dedykowany koneserom oryginalnych napojów w całym kraju i wszystkim spragnionym w naszej galaktyce. Oto Twój towarzysz na gorące dni, szybka pomoc w chwilach zmęczenia, a przede wszystkim płyn, dzięki któremu wszystko wygląda niebanalnie i bardziej odlotowo. Pij …

Ostatnia znana cena: 14,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Kwas chlebowy to lokalny specjał dedykowany koneserom oryginalnych napojów w całym kraju i wszystkim spragnionym w naszej galaktyce. Oto Twój towarzysz na gorące dni, szybka pomoc w chwilach zmęczenia, a przede wszystkim płyn, dzięki któremu wszystko wygląda niebanalnie i bardziej odlotowo. Pij kwas chlebowy i wyróżniaj się w tłumie butelkowców elitarnym stylem DIY. Jedź bezpiecznie na kwasie chlebowym i nie obawiaj się efektów ubocznych. Inne zalety tego napoju odkryją się same… dobrej zabawy! Istotne cechy: gramatura 94 g na 7-10 L kwasu chlebowego wyjątkowy kultowy smak Sposób użycia: Zawartość opakowania wsyp do 7-10 litrów wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Następnie przefiltruj przez gazę, płótno lub filtr do kawy. Dodaj cukier: 350 g/7L - 500 g/10L i dokładnie wymieszaj. Płyn wystudź do temperatury 25°C. Dodaj zawartość załączonej do opakowania saszetki drożdży. Pozostaw na 10-15 minut w celu uwodnienia drożdży, a następnie wymieszaj. Płyn przelej do butelek plastikowych, do 2/3 ich wysokości, po czym każdą zgnieć w taki sposób, aby płyn wypełnił ją po szyjkę i zakręć nakrętkę. Wytwarzany podczas fermentacji gaz spowoduje przywrócenie pierwotnego kształtu butelki. Fermentację prowadź w temperaturze pokojowej przez 2-3 dni, a następnie butelki przenieś w chłodniejsze miejsce. Gotowy kwas chlebowy możesz przechowywać w lodówce nie dłużej niż tydzień. Najlepiej smakuje schłodzony! W czasie fermentacji obserwuj stopień nagazowania w butelce - jeżeli jest zbyt duży (butelka nie daje się nagnieść), delikatnie ją odgazuj. Składniki kwasu chlebowego: słód żytni, słód jęczmienny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy Składniki drożdży: suszone drożdże S. cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Pojemność
  • 10l