Czym chata bogata. Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji Sanok

Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu. Przez wiele lat …

od 25,25 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu. Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych. Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu Historii kuchennych. Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew... Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka. Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru... To można znaleźć w drugiej części Historii kuchennych. Autor: Barbara Czaykowska-Kłoś Rok wydania: 2020 Oprawa: twarda Format: 240x230 mm Liczba stron: 272

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Barbara Czaykowska-Kłoś
Wybrane wydawnictwa
  • Bernardinum
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 272
Tematyka
  • Alkohole
ISBN
  • 9788381275057