Zdjęcie Chleb Techniki Wypieku Przepisy Wskazówki Wyd. 2 - Jeffrey Hamelman - Sanok

Chleb Techniki Wypieku Przepisy Wskazówki Wyd. 2 - Jeffrey Hamelman Sanok

4,85
49 opinii

Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako biblia chleba. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo …

Ostatnia znana cena: 97,79 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako biblia chleba. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Jeffrey Hamelman
Wybrane wydawnictwa
  • Buchmann
Okładka
  • Miękka
Format
  • 232 x 170
Rok wydania
  • 2018
Ilość stron
  • 480
Tematyka
  • Chleb
ISBN
  • 9788328053809

Opinie Chleb Techniki Wypieku Przepisy Wskazówki Wyd. 2 - Jeffrey Hamelman

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,85 na podstawie 49 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    4
    Jest to właściwie podręcznik dla piekarzy. Zawiera mnóstwo szczegółów, które mogą zniechęcić osobę niespecjalnie zainteresowaną kucharzeniem, a która chce czasem upiec chleb. Mnie najbardziej interesują przepisy na chleby z dużą przewagą mąki pełnoziarnistej, a takich jest tu zaledwie kilka. Jest mnóstwo przepisów z mąki czyszczonej lub z niedużym dodatkiem pełnoziarnistej. Ale trzeba przyznać, że przepisy są bardzo dopracowane. Jak do tej pory upiekłam kilka chlebów z tej książeczki, wyszły bardzo dobrze, choć przebicie się przez opisy zajęło mi trochę czasu. Jak dla mnie trochę za skomplikowana.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super książka zarówno dla początkujących jak i tych, którzy upiekli już trochę chleba ;)
  • Beata
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka jak najbardziej wyczerpuje tematy piekarnicze. Bardzo dużo przepisów. Polecam.
  • Grzegorz
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Cena w przedsprzedaży bardzo dobra. Przesyłka błyskawiczna. Co do treści :) ! Polecam
  • Czupakabros
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka tematyczna - bardzo ciekawa. Siedzę w tym już ponad 20 lat a dalej interesuje.
    • estetyczne wydanie
    • jakość wydania