Beskid Chocolade Chocolate Czekolada Pitna Mleczna 55% Belize Peini 200g Pszczyna

Beskid Chocolate pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao. Opakowanie: granulki 200g Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (55%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego.Gęsta, słodka …

od 45 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Beskid Chocolate pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao. Opakowanie: granulki 200g Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (55%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego.Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni. Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Belize, z regionu Peini, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin. Skład: ziarno kakaowca Belize Peini, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy. Przygotowanie Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając. Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco. Propozycja 1 Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka). Dodaj ok. 70 gr czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia. Propozycja 2 Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek Przygotuj 200 ml mleka dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Czekolada do picia