Activlab Koncentrat Białka Serwatkowego Bez Laktozy 700g Poznań

WPC 80 Lactose Free Najwyższej jakości białko serwatkowe bez laktozy Opakowanie: 700g Smak: wanilia. WPC 80 LACTOSE FREE to suplement diety, który bazuje na koncentracie białka serwatkowego (whey protein concentrate) bez laktozy. W wyniku specjalnej enzymatycznej obróbki surowca udało się uzyskać …

od 60 Najbliżej: 3,4 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

WPC 80 Lactose Free Najwyższej jakości białko serwatkowe bez laktozy Opakowanie: 700g Smak: wanilia. WPC 80 LACTOSE FREE to suplement diety, który bazuje na koncentracie białka serwatkowego (whey protein concentrate) bez laktozy. W wyniku specjalnej enzymatycznej obróbki surowca udało się uzyskać produkt wolny od problematycznego dwucukru. Nietolerancja laktozy jest bowiem bardzo częstą przypadłością, która dotyka coraz więcej osób powodując dyskomfort i problemy zdrowotne. Czym jest laktoza? Laktoza to inaczej cukier mleczny. Pod względem chemicznym jest to dwucukier, zbudowany z glukozy i galaktozy, połączonych wiązaniem O-glikozydowym (beta-1,4). W mleku krowim stanowi 4,6 - 4,9% [1]. Enzymem odpowiedzialnym za trawienie laktozy jest laktaza, która występuje w jelicie cienkim, ale wraz z wiekiem zmniejsza się jej aktywność i skuteczność. Czym jest nietolerancja laktozy? Nietolerancja laktozy to zespół dolegliwości spowodowanych nagromadzeniem się bakterii fermentacyjnych na niestrawionej laktozie w jelicie.Istnieje kilka przyczyn nietolerancji laktozy - może być ona nadbyta, gdzie wraz z wiekiem maleje aktywność laktazy oraz wrodzona (alaktazja), w wyniku której od urodzenia występuje niedobór tego enzymu. Z kolei nabytą nietolerancję z pewnością potęgują różnego rodzaju czynniki szkodliwe dla kosmków jelitowych, jak na przykład zakażenia pokarmowe, alergie, celiakia, nieporządane działanie niektórych leków czy alkohol. Kto powinien stosować WPC 80 LACTOSE FREE: Produkt jest polecany osobom z podejrzeniem lub stwierdzoną nietolerancją latozy, w celu uzupełnienia diety w wysokiej jakości białko. Wartość biologiczna białka serwatkowego (BV) wynosi 104. Jak stosować WPC 80 LACTOSE FREE: 30g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody. Stosować w miarę potrzeb, np. 1-2 porcje dziennie. Wartości odżywcze: Porcja 30 gPorcja 60 g100 gWartość energetyczna473 kJ / 112 kcal946 kJ / 224 kcal1576 kJ / 373 kcalTłuszcz1,8 g3,5 g6 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone1 g2,1 g3,4 gWęglowodany1,5 g2,9 g5 g- w tym cukry1,5 g2,9 g5 gBiałko23 g45 g75 gSól0,18 g0,35 g0,59 g Składniki WPC 80 LACTOSE FREE: koncentrat białka serwatkowego (z mleka), banan przecier suszony (smak bananaowy), zagęszczony sok truskawkowy w proszku (smak truskawkowy), wanilia sproszkowana (smak waniliowy), aromaty, barwniki: karmel amoniakalny (smak czekoladowy), czerwień buraczana (smak truskawkowy), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (smak truskawkowy), substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza Bibliografia: [1] https://pl.wikipedia.org/wiki/Laktoza

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Activlab
Pojemność
  • 700 g