Drożdże Gorzelnicze Turbo Grom 48h 19% 100l - 5szt Parczew

​Idealna mieszanka drożdży, pożywek i witamin do szybkiej i czystej fermentacji w 48 h do 19%.​​Fermentacja już w 48 h - Turbo Grom 48 h to drożdże, które w zależności od ilości dodanego do nastawu cukru fermentują w 2-5 dni.Do 19% alkoholu - mieszanka pozwala na osiągnięcie wysokiego stopnia …

od 47,80 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

​Idealna mieszanka drożdży, pożywek i witamin do szybkiej i czystej fermentacji w 48 h do 19%.​​Fermentacja już w 48 h - Turbo Grom 48 h to drożdże, które w zależności od ilości dodanego do nastawu cukru fermentują w 2-5 dni.Do 19% alkoholu - mieszanka pozwala na osiągnięcie wysokiego stopnia odfermentowania aż do 19%.Do dużych nastawów - opakowanie drożdży wystarcza na sporządzenie aż 100 L nastawu do fermentacji.Do nastawów cukrowych - Turbo Grom 48 h dedykowane są do fermentacji nastawów z cukru.Bez nieprzyjemnych zapachów - fermentacja z dodatkiem mieszanki Turbo Grom 48 h Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje. Jeśli jesteś zainteresowany przygotowaniem dużego nastawu, który szybko i wydajnie przefermentuje, dając do 19% alkoholu o przyjemnym zapachu, drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h na 100 L są świetnym wyborem dla Ciebie.Przy pomocy mieszanki uzyskać możesz nastaw o mocy 14, 17 lub 19%. Wszystko zależy od dawki cukru jaką zastosujesz oraz od ilości dni, które trwać będzie fermentacja.Ty decydujesz jak mocny trunek chcesz uzyskać i w zależności od tego dobierasz potrzebną ilość cukru oraz niezbędną ilość dni fermentacji.Optymalne warunki fermentacji dla drożdży Turbo Grom 48 h to temperatura 25-28C. Niedotrzymanie tego zakresu temperatur skutkować może wydłużeniem czasu fermentacji lub jej zatrzymaniem.Sposób użycia:W naczyniu rozpuść 24-32 kg cukru w 24 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszaj. Po wystudzeniu do 30C, płyn przelej do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnij wodą o temp. pokojowej do 100 litrów. Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostaw do fermentacji w temp. 25-28C na 2-5 dni. Patrz tabela poniżej.Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji. Dni 2 3 5 Cukier [kg] 24 28 32 Alkohol [%] 14 17 19 Składniki: : drożdże, fosforan(V) potasu, fosforan(V) diamonu, węglan(IV) wapnia, chlorowodorek tiaminy (witamina B1)Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.Wymiary opakowania:masa netto 510 gwysokość 18 cmszerokość ok 5,4 cmdługość 28,2 cm

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Rodzaj
  • Drożdże
Pojemność
  • 100l