Zdjęcie WIELKA ENCYKLOPEDIA KUCHNI POLSKIEJ TW - Olsztyn

WIELKA ENCYKLOPEDIA KUCHNI POLSKIEJ TW Olsztyn

4,75
4 opinie

WIELKA ENCYKLOPEDIA KUCHNI POLSKIEJ Iwona Czarkowska, Jolanta Bąk, Mirosław Drewniak Oprawa: twarda Ilość stron: 608 ISBN: 9788363559564 Rok wydania: 2012 Wydawnictwo: DRAGON Stan: nowa, lekkie ślady magazynowania na okładce, niewielkie obicie dolnych rogów Wielka encyklopedia kuchni polskiej to …

Ostatnia znana cena: 179,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

WIELKA ENCYKLOPEDIA KUCHNI POLSKIEJ Iwona Czarkowska, Jolanta Bąk, Mirosław Drewniak Oprawa: twarda Ilość stron: 608 ISBN: 9788363559564 Rok wydania: 2012 Wydawnictwo: DRAGON Stan: nowa, lekkie ślady magazynowania na okładce, niewielkie obicie dolnych rogów Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji – dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki. Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać – o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jak i dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych własnych upodobań kulinarnych.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Drewniak Mirosław
Format
  • 24.0x33.0cm
Wybrane wydawnictwa
  • Dragon
Rok wydania
  • 2007
Ilość stron
  • 608
Okładka
  • Miękka
ISBN
  • 9788363559564

Opinie WIELKA ENCYKLOPEDIA KUCHNI POLSKIEJ TW

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 4 opinie
  • Ewa
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawa książka, ale ma sporo minusów. Po pierwsze, jest bardzo ciężka, poważnie - trudno unieść, z taką wagą lepiej nie robić z niej prezentu. Po drugie, bardzo często ilustracje nie odnoszą się do żadnego przepisu na stronie, albo nie wiadomo do którego. Po trzecie sporo jest przepisów na dania innych kuchni, carpaccio czy sajgonki to na pewno nie jest kuchnia polska.
  • Robert
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Pięknie wydana w twardej oprawie
    • jakość wydania
  • jacek
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    super wydanie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.