Basilur Herbata Czarna Ceylon Karmelowa 100g Nowy Dwór Mazowiecki

Znamy sekret najlepszej herbaty! Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na …

od 54,99 Najbliżej: 25 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Znamy sekret najlepszej herbaty! Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na całym świecie. Basilur Tea to ekskluzywna herbata najwyższego gatunku. Producent na Sri Lance eksportuje swoje mieszanki aż do 75 państw i ideą, która przyświeca całe przedsięwzięcie jest dostarczanie starannie dobranych herbat o wysokiej jakości, które są wynikiem perfekcyjnego procesu produkcji, w którym łączy się troskę o każdy walor produktu i każdy szczegół opakowania. Zapraszamy! CARAMEL DREAM w puszce 100 g liść Wyjątkowe połączenie czarnej liściastej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem karmelu. Intensywny smak i głęboki kolor naparu znakomicie uzupełniają słodkie nuty. Wspaniale smakuje z odrobiną mleka, które podkreśla karmelowy charakter mieszanki. Będzie doskonałym dodatkiem do posiłku - koniecznie spróbuj, jak komponuje się z Twoim ulubionym deserem! Obowiązkowa pozycja dla wszystkich fanów marki Basilur - herbata jest odpowiedzią na poszukiwania niedostępnej już mieszanki z dodatkiem karmelu z kolekcji Liść Cejlonu. Caramel Dream jest spełnieniem marzeń wszystkich herbaciarzy poszukujących tego unikalnego smaku. To także luksusowy prezent na każdą okazję - mieszanka została umieszczona w pięknej puszce z orientalnymi zdobieniami. Nr katalogowy: 71964 EAN13: 4792252940277 Masa netto: 100 g Składniki: czarna herbata cejlońska liściasta (96,5%) z dodatkiem naturalnego aromatu karmelu (3,5%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOP (Broken Orange Pekoe) - zawiera grubo łamane liście. Wymiary opakowania: 10,5 x 8 x 15,5 cm Właściwości czarnej herbaty: 1. Zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca. 2. Pomaga ustabilizować ciśnienie. 3. Zmniejsza poziom złego cholesterolu. 4. Chroni przed cukrzycą. 5. Działa pobudzająco - podnosi poziom energii i zwiększa koncentrację. 6. Hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych. 7. Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą. 8. Zawarte w czarnej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi. 9. Podczas długiego parzenia wydzielane są garbniki, które zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka. Kosztem tego herbata traci swój smak i staje się bardziej gorzka. Great Taste 2021! Basilur Caramel Dream została nagrodzona w prestiżowym konkursie Great Taste 2021, który jest najbardziej cenionym odznaczeniem na świecie. Ten rodzaj nagrody w dziedzinie żywności i napojów nie bez powodu cieszy się największym zaufaniem wśród konsumentów. Produkty są testowane i oceniane przez ponad 500 ekspertów - szefów kuchni, krytyków kulinarnych, konsumentów i sprzedawców, co pozwala na uzyskanie uczciwej i bezstronnej opinii. Great Taste jest emblematem, który potwierdza najwyższą jakość i doskonały smak wyrobu. Krytycy wyrazili uznanie dla innowacyjności i unikalności, jakie wniosła ta najnowsza pozycja do znanej i lubianej Kolekcji Orientalnej. Szczególne zainteresowanie wzbudził bogaty wachlarz karmelowych nut w tej mieszance, m.in.: toffi, wanilii i śmietankowej. W herbacie można znaleźć wszystko, co powinien zawierać dobry napar. Kofeinę, taniny, antyoksydanty. Wyjątkowe połączenie tych składników sprawia, że jest ona warta uwagi. Jej regularne picie zaleca się wszystkim tym, którzy dbają o swoje zdrowie i samopoczucie. W tym miejscu warto przypomnieć rozpowszechnioną wśród koneserów niechęć do herbaty w saszetkach, która – zdaniem wielu – produkowana jest z gorszych gatunków liści. Herbata w saszetkach firmy Basilur Tea jest w tym względzie wyjątkiem, bowiem do jej produkcji używa się surowca, który nie odbiega gatunkiem i smakiem od herbat liściastych. Dotyczy to także herbat owocowych, które marka ma w swojej ofercie. Certyfikat Lwa Cejlońskiego - co oznacza? Cejloński lew to logo, które jest własnością Sri Lanka Tea Board i zostało zarejestrowane w 75 krajach na całym świecie. Nie jest to logo, które może być używane ot tak. Istnieją ścisłe wytyczne dot. jego użycia na opakowaniach. Kiedy symbol lwa może zostać umieszczony na opakowaniu herbaty? Po pierwsze: opakowanie musi zawierać 100% herbaty cejlońskiej Po drugie: herbata musi zostać zapakowana i zaplombowana na Sri Lance Po trzecie: muszą zostać spełnione normy jakości ustalone przez Sri Lanka Tea Board Ten niepozorny lwi wizerunek jest gwarantem autentyczności herbaty – znajdując go na produkcie, można być pewnym, że nie kupuje się kota w worku, a oryginalną herbatę z Cejlonu, która została spakowana na miejscu i nie była w żaden sposób modyfikowana przez importera. Nasze herbaty zarejestrowane są pod numerem TC/E/PR/1513/1143, który jest też nadrukowany na każdym eksportowanym produkcie. W herbatach Basilur Tea można go znaleźć zaraz przy indeksie produktu, który jest wytłoczony bezpośrednio na opakowaniu. Certyfikacja Sri Lanka: LK-BIO-149 nr. rej. CU841227 Certyfikacja Polska: PL-EKO-06-005425 Bureau Veritas - Food Safety System Certification FSSC 22000 potwierdza zgodność produktów ze standardem ISO 22000. Podczas produkcji są one poddawane analizie zagrożeń oraz sprawdzane są krytyczne produkty kontroli (HACCP). Mówiąc prościej, jest to proces, który ma zapewnić, aby produkowana żywność spełniała wszystkie zdrowotne wymagania. System HACCP ma za zadanie stwierdzić, czy podczas produkcji mogą wystąpić zagrożenia biologiczne, chemiczne i fizyczne. Sri Lanka – jedyny producent herbaty Ozone Friendly Pod wpływem ostrzeżeń naukowców, w 1987 roku w Montrealu podpisano międzynarodowe porozumienie dotyczące ochrony warstwy ozonowej, tak zwany protokół montrealski. Zgodnie z protokołem użycie bromku metylu w produkcji herbaty na Sri Lance stopniowo zmniejszano, a następnie całkowicie zlikwidowano. Dzięki tak szybkiemu i skutecznemu działaniu Sri Lanka została uznana za lidera w dziedzinie ochrony warstwy ozonowej, otrzymując w 2007 r. nagrodę Montreal Implementers Award. Wszystkie herbaty uprawiane na Sri Lance są w 100% Ozone friendly. Warto zaznaczyć, że takim osiągnięciem nie może pochwalić się żaden innych kraj produkujący herbatę. Herbaty cejlońskie są opatrzone nowym logo Ozone Friendly Pure Ceylon Tea, potwierdzającym, że została ona wyprodukowana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową. Certyfikacja Ozone Friendly: OZ/A-E/BT/00031 Pamiętaj, by przy wyborze kierować się certyfikatami – różnica w jakości może być bardzo duża, a małe logo jest zapewnieniem wysokogatunkowego suszu. Sposób parzenia: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 100°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Można parzyć na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące. Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej. Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Sposób przygotowania na zimno (cold brew): Metoda parzenia na zimno to świetna alternatywa dla tradycyjnego przygotowywania herbat. Napar uzyskany tym sposobem, oprócz tego, że będzie delikatniejszy, może zaskoczyć wachlarzem zupełnie innych smaków. Jak to zrobić? Dwie-trzy łyżeczki herbaty wsypać do dzbanka i zalać zimną wodą, po czym odłożyć do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Można także przygotować napar cold brew w łatwiejszy sposób: odkręcić butelkę wody, do środka włożyć filtr z suszem herbaty, zakręcić i odłożyć do lodówki. Herbata powinna pozostać w lodówce od 2 do 6 godzin. W ten sposób można przygotować orzeźwiający napój na wynos, który będzie znacznie zdrowszy od napojów typu ice tea ze sklepowych półek. Dlaczego warto parzyć tą metodą? Przy zalewaniu herbaty zimną wodą otrzymuje się napar znacznie delikatniejszy, w którym nie czuć nadmiernej goryczy – pod wpływem zimnej wody większość garbników, odpowiadających za gorzki smak, zostaje w liściach, a na pierwszy plan wysuwają się gamy kwiatowe czy owocowe. Ten sposób parzenia sprawia również, że napar ma mniejszą zawartość kofeiny, czyli herbacianej teiny i katechin.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Basilur
Gatunek
  • Herbaty czarne
Forma
  • Liściaste
Kraj pochodzenia
  • Sri Lanka
Waga (g)
  • 100