Refraktator do pomiaru poziomu cukru w moszczu i alkoholu w winie, marki BIOWIN ref2 Lubartów

Niezastąpiony podczas przygotowywania domowych alkoholi — refraktometr to przenośne i lekkie urządzenie będące precyzyjnym przyrządem optycznym, które sprawdzi się zarówno u początkujących, jak i profesjonalnych winiarzy, nalewkarzy i piwowarów.​Do pomiaru cukru — dzięki temu urządzeniu sprawdzisz …

od 278 Najbliżej: 14 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Niezastąpiony podczas przygotowywania domowych alkoholi — refraktometr to przenośne i lekkie urządzenie będące precyzyjnym przyrządem optycznym, które sprawdzi się zarówno u początkujących, jak i profesjonalnych winiarzy, nalewkarzy i piwowarów.​Do pomiaru cukru — dzięki temu urządzeniu sprawdzisz procentową zawartość cukru (0-40 Brix) w owocowych sokach, nastawach winnych i brzeczce piwnej.Do pomiaru potencjalnej zawartości alkoholu — refraktometr służy również do pomiaru potencjalnej zawartości alkoholu (0-25%), jaki można uzyskać przy przefermentowaniu całego cukru zawartego w badanym płynie.Precyzyjny pomiar — refraktometr jest wyposażony w ATC (automatyczna kompensacja temperatury), pomiary wykonuje z dużą dokładnością i zapewnia precyzyjne wyniki.Prostota użycia — zaletą refraktometru jest to, iż, można wycisnąć sok bezpośrednio z owoców na pryzmat refraktometru do kontroli zawartości cukru.Robisz domowe wina, piwa lub nalewki? Chcesz znać % zawartości cukru i alkoholu w przygotowywanych nastawach? Refraktometr sprawdzi się u Ciebie, niezależnie od tego, czy przygotowujesz ulubione alkohole profesjonalnie, czy też dopiero zaczynasz! Refraktometr wyposażony w ATC (automatyczna kompensacja temperatury) zapewni Ci wykonanie pomiarów z dużą dokładnością i otrzymanie precyzyjnych wyników. Z jego wykorzystaniem, na podstawie współczynnika refrakcji światła poznasz potencjalną zawartość alkoholu, jaką możesz uzyskać poprzez przefermentowanie cukru zawartego w badanym płynie, a także poznać procentową zawartość cukru w swoich sokach owocowych, nastawach winnych i piwnych brzeczkach. Zaletą refraktometru jest jego prostota w użyciu — aby skontrolować zawartość cukru w owocach, wystarczy wycisnąć sok bezpośrednio z np. winogrona na pryzmat refraktometru.Dane techniczne:Zakres pomiarowy:- 0 ~ 40 w skali Brix;- 0 ~ 25% zawartość potencjalnego alkoholu.Dokładność:+/- 0,2 Brix, potencjalny alkohol;Automatyczna kompensacja temperatury (ATC):10C ~ 30C (50F ~ 86F)[[yt:suDXKCVefUA]]

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Biowin