Panierka Do Kurczaka American Chicken 200g TenSmak Kraków

4,5
2 opinie

Opis produktu Chrupiąca Panierka American Chicken Classic Ten Smak to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków kurczaka w domu. Wystarczy zapanierować i usmażyć mięso. W panierce przyrządzisz skrzydełka, pałeczki, polędwiczki, filety, zarówno z kurczaka jak i innego mięsa …

od 5,01 Najbliżej: 12 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Opis produktu Chrupiąca Panierka American Chicken Classic Ten Smak to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków kurczaka w domu. Wystarczy zapanierować i usmażyć mięso. W panierce przyrządzisz skrzydełka, pałeczki, polędwiczki, filety, zarówno z kurczaka jak i innego mięsa drobiowego. Kurczak w Chrupiącej Panierce American Chicken Classic sprawdzi się jako danie obiadowe, a także jako przystawka. Wartość odżywcza w 100 g produltu Wartość energetyczna (kj/kcal) 1498/353 Tłuszcz 1.8 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 Węglowodany 71.4 w tym cukry 0.6 Białko 11.9 Sól 5.61 Błonnik 2.66 Skład Mąka, sól, przyprawy Produkt nie zawiera substancji słodzących Warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła. Gwarantowany termin przydatności: 271 dni Sposób użycia Mięso myjemy i kroimy na paski około 2 cm grubości. Z jednego fileta należy wykroić około 15 kawałków mięsa. Do 1/4 szklanki zimnej wody wsypujemy 1 stołową łyżkę panierki American Chicken Classic. Pokrojone mięso przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Po 4 szt. zamarynowanego mięsa przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa jednocześnie. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy mięso panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i otrząsamy z jej nadmiaru. Mięso otrząsamy uderzeniem nadgarstek o nadgarstek. Zapanierowane mięso układamy na durszlaku lub sitku, a następnie zanurzamy na 3 sekundy w naczyniu z zimną wodą. Przy pomocy widelca lub szczypcy ponownie przekładamy mięso do miski z panierką i obficie przesypujemy, zachowując szczególną uwagę, aby mięso nie posklejało się. Następnie wszystkie kawałki mięsa jednocześnie ugniatamy. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się. Mięso ugniatamy 5 - 6 razy. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstek o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru panierki. Przyrządzone mięso smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni przez 6 minut. Czynności powtarzamy z pozostałym mięsem. Informacje alergenne Zawiera gluten. Na terenie zakładu używa się składników alergennych: orzechy arachidowe i pochodne, seler i pochodne, orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), nasiona soi i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Ten Smak
Model
  • 134387
Waga (g)
  • 200
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera substancji zbrylających

Opinie Panierka Do Kurczaka American Chicken 200g TenSmak Kraków

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 2 opinie
  • d7vani
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • j...i
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.