Zdjęcie Drożdże winiarskie BURGUND 5 g - Kraków

Drożdże winiarskie BURGUND 5 g Kraków

Zamojscy Drożdże winiarskie burgund 33 + pożywka 5 g Drożdże winiarskie firmy Zamojski są odporne na wysokie stężenia cukru, garbników oraz dwutlenku węgla. Polecane są przede wszystkim do produkcji win deserowych oraz stołowych. Starannie dobrane szczepy drożdży wysoko alkoholizujących utrzymują …

Ostatnia znana cena: 4,32 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Zamojscy Drożdże winiarskie burgund 33 + pożywka 5 g Drożdże winiarskie firmy Zamojski są odporne na wysokie stężenia cukru, garbników oraz dwutlenku węgla. Polecane są przede wszystkim do produkcji win deserowych oraz stołowych. Starannie dobrane szczepy drożdży wysoko alkoholizujących utrzymują fermentację nawet do 17% alkoholu. Drożdże burgund sprawdzają się podczas produkcji win nastawionych na owocach, na przykład aronii, ciemnych winogronach, czarnych i czerwonych porzeczkach, śliwkach, wiśniach, jeżynach, jagodach oraz na bzie. Sposób użycia: Przygotowanie szczepionki drożdży - matki drożdżowej: Czystą butelkę 0,3 l napełnić do 3 objętości przegotowaną wodą, do której należy wsypać 3 łyżeczki cukru, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Dodać szczyptę pożywki dla drożdży winiarskich oraz wsypać zawartość saszetki drożdży, całość ponownie wymieszać i zatkać tamponem z waty, pozostawić w ciepłym miejscu (od 25 do 28 stopni Celsjusza). Mieszać ciecz 1 do 2 razy dziennie. Po 2 do 4 dniach ciecz zacznie burzliwie fermentować znaczy to że szczepionka jest gotowa do użycia. nastaw: 5-30 l Składniki: szczepy drożdży winiarskich na suszu owocowym Sposób przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym. Uwagi: Wymagane przygotowanie matki drożdżowej, drożdży nie należy dzielić. Kraj pochodzenia: Polska Dane producenta: Wyrób Drożdży Winiarskich mgr inż. Piotr Zamojski i Jan Zamojski, Podmarzysz nr 2, 26-021 Daleszyce

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Rodzaj
  • Drożdże