BAKALLAND Włoskie orzechy 100G Kraków

Składniki: Orzechy włoskie łuskane. 100 g produktu zawiera: Wartość energetyczna - 2751 kJ/ 666 kcal, Tłuszcz - 60,3 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 6,6 g, Węglowodany - 11,5 g, w tym cukry - 9,9 g, Błonnik - 6,5 g, Białko - 16 g, Sól - 0,004 g. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, …

od 9,97 Najbliżej: 2,3 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Składniki: Orzechy włoskie łuskane. 100 g produktu zawiera: Wartość energetyczna - 2751 kJ/ 666 kcal, Tłuszcz - 60,3 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 6,6 g, Węglowodany - 11,5 g, w tym cukry - 9,9 g, Błonnik - 6,5 g, Białko - 16 g, Sól - 0,004 g. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu. Masa netto: 100 g Właściwości i przeznaczenie: Orzech włoski to jedno z najpopularniejszych drzew na całym świecie. Sadownicy cenią je za wyjątkową długowieczność – potrafi dożyć nawet 500 lat. Na bazie krążących legend, został uznany za roślinę królewską – dieta Króla Salomona bazowała głównie na orzechach tego drzewa. Lecz tak naprawdę najciekawsza historia dotyczy polskiego nazewnictwa. Znany na całym świecie „walnut” w naszym kraju występuje jako orzech włoski, mimo że wcale nie wywodzi się z Włoch. Te wartościowe przekąski dotarły do naszego kraju z południowych partii Karpat leżących na obszarze Rumunii. Historyczna kraina ciągnąca się do łańcucha górskiego aż po dolną część Dunaju, nosiła nazwę Wołoszczyzna – stąd nazwa znanego nam powszechnie orzecha włoskiego. W zależności od sposobu uprawy, swoje pierwsze owoce rodzi po 4-5 lub 8-10 latach i potrafi cieszyć nimi przez setki lat. Orzechom włoskim, ze względu na ich kształt, do złudzenia przypominający ludzki mózg, od wieków przypisuje się niezwykłe działanie. Rzeczywiście są to jedne z najbardziej wartościowych orzechów. Zawierają bardzo dużo witamin i minerałów, które wpływają pozytywnie na cały ludzki organizm. Dodawane są do ciast, deserów i wytrawnych dań mięsnych uzupełniają je wspaniałym, orzechowym aromatem. Najwyższej jakości orzechy włoskie to dorodne połówki z jednolitą barwą skórki. Orzechy włoskie polecane są w diecie osób uczących się – 100 g orzechów dostarcza prawie połowę dziennego zapotrzebowania na fosfor. Stosowanie: Smaczna i wartościowa przekąska lub dodatek do posiłku. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość lub alergia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowanie orzechów najlepiej przechowywać w lodówce. Producent: Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bakalland
Waga (g)
  • 107
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None

Opinie BAKALLAND Włoskie orzechy 100G Kraków

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
2 na podstawie 3 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    0,5
    Orzechy nie nadawały się do spożycia.
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    0,5
    Pomimo dobrej daty często zjełczałe, zresztą nie tylko orzechy wloskie ale również inne orzechy tej firmy, które ostatnio kupiłam
  • Użytkownik Ceneo
    5