E. Wedel Kakao Ciemne Z Ghany 80G Konin

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego …

od 5,35 Najbliżej: 1,8 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze! Wedlowski blok czekoladowy Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób. - 250 g masła - 250 g cukru kryształu - 120 ml wody - 40 g kakao E. Wedel - 400 g mleka w proszku - 200 g pokruszonych herbatników - 100 g orzechów laskowych - 50 g rodzynek - 100 g czekolady E. Wedel Sposób przygotowania: Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp, około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia. Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu Może zawierać mleko, zboża, soję.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Wedel
Rodzaj
  • Kakao ciemne
Waga (g)
  • 80
Cechy
  • Nie zawiera cukru