Potrawa AF Bobotie Adventure Food Katowice

Afrykańska Bobotie ADVENTURE FOOD Opis: Bobotie to południowoafrykańskie danie mięsne, które jest niezwykle popularne m.in. w RPA. Zawiera głównie ryż, mięso wołowe, a także słodkie dodatki w postaci rodzynek i jabłek. Dzięki temu dostarczy węglowodanów, białka, żelaza, witamin oraz składników …

od 27,99 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Afrykańska Bobotie ADVENTURE FOOD Opis: Bobotie to południowoafrykańskie danie mięsne, które jest niezwykle popularne m.in. w RPA. Zawiera głównie ryż, mięso wołowe, a także słodkie dodatki w postaci rodzynek i jabłek. Dzięki temu dostarczy węglowodanów, białka, żelaza, witamin oraz składników mineralnych. Wersja serwowana przez markę Adventure Food zawiera także starannie dobrane przyprawy, dzięki czemu powinna zachwycić nawet najbardziej wyszukane podniebienie. Produkty Adventure Food, dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu proporcji białka i węglowodanów, pomogą w pełni zregenerować siły po nawet najbardziej wymagającej wyprawie. Za sprawą procesu liofilizacji, posiadają długą zdatność do spożycia oraz są lekkie, więc umożliwią dodatkowe odchudzenie bagażu, co jest szczególnie istotne na wyprawach, podczas których znaczenie ma każdy niesiony na plecach gram. Dodatkowo danie przygotowuje się w sposób maksymalnie prosty i szybki (wystarczy po prostu zalać je wrzątkiem), a mimo to zachowuje pełno walorów smakowych oraz wizualnych, dorównując pod tym względem tradycyjnie przyrządzonemu posiłkowi. Produkt nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Dane techniczne: - waga netto (g): 146; - wartość energetyczna (kcal): 600; Szczegóły: Wartość odżywcza na 100 g suchego produktuWartość energetyczna (kJ) | (kcal)1717 | 410Węglowodany (w tym cukry) (g)61,6 (12,8)Tłuszcze (w tym nasycone) (g)12,8 (2,3)Białko (g)12Błonnik (g)3,9Sól (g)1,6 Skład: Ryż - 38%, olej słonecznikowy, rodzynki - 9%, jabłka - 8%, wołowina - 7%, cebula, jaja w proszku, fasolka szparagowa - 3%, syrop glukozowy, sól, skrobia ziemniaczana, skrobia modyfikowana (modyfikowana skrobia kukurydziana), kurkuma, czosnek, cynamon - 0,17%, kminek, naturalny aromat, nasiona kopru, kolendra, chili, imbir w proszku, gałka muszkatołowa, papryka, kozieradka, czapetka pachnąca, pieprz, pietruszka, kminek zwyczajny, konserwant (E220). Alergeny: Jaja. Może zawierać także śladowe ilości: orzechy i orzechy ziemne. Sposób przyrządzania: Rozerwij torebkę u góry, rozłóż jej dolną cześć i usuń pochłaniacz tlenu. Uzupełnij gorącą wodą do kreski, dobrze wymieszaj, zamknij torebkę za pomocą suwaka i odstaw na 8 minut. Ponownie zamieszaj i spożywaj posiłek prosto z opakowania. Liofilizowane posiłki opracowano pierwotnie z myślą o branży kosmicznej, jednak od wielu lat są z powodzeniem stosowane także w branży outdoorowej. Są szczególnie cenione przez podróżników, ze względu na możliwość uzyskania smacznego, spełniającego wymagania odżywcze posiłku w niesłychanie prosty sposób (dania marki Adventure Food są już w praktyce gotowe - wystarczy je jedynie zalać wodą, przeważnie wrzącą). Ceni się je także za ich wyjątkowo niską wagę, aby umożliwić utrzymywanie swojego bagażu maksymalnie lekkim i małym. Liofilizacja to proces odwadniania pokarmu w niskiej temperaturze. Polega bowiem na zamrażaniu produktu, a następnie usuwaniu z niego cząsteczek lodu poprzez sublimację. Jest zatem przeciwieństwem konwencjonalnych metod polegających na odparowaniu wody za pomocą ciepła. Jest jednak skuteczniejsza od tradycyjnych metod suszenia, ponieważ pozwala zachować przez żywność więcej witamin i wartości odżywczych, a dodatkowo posiada dłuższą przydatność do spożycia (liofilizacja usuwa z żywności aż 98% wody, podczas gdy suszenie tradycyjne usuwa jedynie 70-80% wody). Ze względu na stosowanie niskiej temperatury w trakcie przetwarzania, liofilizacja umożliwia utrzymanie doskonałej jakości pokarmu. Pozwala na zachowanie przez żywność właściwej barwy, aromatu, witamin, wartości odżywczych oraz w dużej mierze kształtu. Dzięki niej udaje się także usunąć większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz - za sprawą bardzo niskiej wilgotności - zagwarantować wysoką ochronę przed rozwojem niepożądanej mikroflory (pożywienie jest zakonserwowane bez wykorzystania konserwantów). Proces ten umożliwia również dużą oszczędność gazu oraz wody, więc spożywanie liofilizowanych posiłków jest korzystne dla środowiska naturalnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Adventure Food