Hendi Piec Konwekcyjno-Parowy Black Mask 11Xgn 1/1 Elektryczny Mkf1111Bm Dąbrowa Górnicza

Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO. Nazwa nie jest przypadkowa – czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca. Posiadające elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania co umożliwia wygodne i precyzyjne …

od 21 176,04 Najbliżej: 25 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO. Nazwa nie jest przypadkowa – czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca. Posiadające elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania co umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania. Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania: Airflowlogic™– to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegąjace na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody Najważniejsze funkcje pieca: 1-punktowa sonda Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania. Automatyczny system myjący Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu. Pre-Heating Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy Holding Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania Cool Down Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania Proofer Funkcja zamienia piec w komorze rozrostu Holding Cabinet Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze Gotowanie z użyciem sondy Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB Pozostałe cechy pieców serii Black Mask Gastro: Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem) Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie Drzwi z zawiasem po prawej Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304 Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca Obudowa w całości ze stali nierdzewnej Współczynnik szczelności: IPX 4 Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

Specyfikacja

Producent
  • Hendi
Rodzaj
  • Piece konwekcyjno parowe
Kolor
  • Czarne
Materiał obudowy
  • Stal